Tammy és a római élet

Tammy és a római élet

Az angol válogatottba újra meghívót kapó Tammy Abrahammel a brit média munkatársai készítettek interjút.

Abraham, aki nemrég töltötte be 24. életévét, pozitívan kezdte a szezont az olasz fővárosban - hiszen már négy gólt szerzett, és azonnal megkedveltette magát a Roma szurkolóival, valamint azt is megerősítette, hogy eddig jól érzi magát José Mourinho irányítása alatt.

"Szeretnék a világ legjobbjai között szerepelni, amikor a csatárokat rangsorolják." - mondta Abraham.

"Ez a célom, és addig nem állok le, amíg oda nem érek."

"Eljutottam egy olyan pontra a Chelsea-nél, amikor le kellett ülnöm és beszélnem kellett magammal. Kimentem edzeni, és magamért csináltam. Azért mentem edzeni, hogy jobbá tegyem magam, mert könnyen lehet dühösnek, rosszkedvűnek lenni. Nekem ez pont az ellenkezője volt. Tanultam magamról, és azt hiszem, ez megerősítette a gondolkodásmódomat."

Olaszországban aztán szinte újjászületett a játékos.

"Rájöttem, hogy ki kell mennem és bizonyítanom kell." - mondta.

"Eleinte nem sokat gondoltam rá. A Premier League-ben akartam lenni, és itt akartam maradni. Ez volt az otthonom. Kicsit ki kellett tárnom a szárnyaimat, és választanom kellett, én pedig Olaszországot választottam, és ez nagyon jó döntés volt.

"Természetesen ideges voltam az elején, mert országot váltani mindig bátor dolog. De ajánlom a fiatal angol játékosoknak. Azt mondanám, hogy ne féljenek. Megtanulod, megismered önmagadat. Nehéz, de kezdek hozzászokni."

"Elmentem Rómába, és itt az ideje, hogy újra megmutassam magam."

A londoni születésű játékos, aki a közelgő Andorra és Magyarország elleni mérkőzéseken az eddigi 6 válogatottságát gyarapíthatja, elismerte, hogy Mourinho milyen szerepet játszott abban, hogy rábeszélje őt a váltásra.

"Az első dolog, amit mondott nekem, az volt, hogy "Akarod élvezni a napot, vagy maradsz az esőben?" Nevettem!" - mondta.

"Jose-nak volt egy célja. Láttam, hogy hova akarja eljuttatni a Romát, és részese akartam lenni ennek a folyamatnak."

"Ő egy jó ember, jó edző, és eddig sokat segített nekem. Nagyon sokat tanultam taktikailag - annyit, amennyit egész életemben. José azt mondta, hogy a szurkolók azt várják tőlem, hogy életet vigyek a csapatba."

"Már az első pillanattól kezdve tudtam, hogy sokan fognak rám figyelni. Jó első benyomást kellett keltenem, és ez sikerült is."

Abraham csütörtökön Angliában azzal került be számos sportújságba, hogy ő az első olyan angol játékos, aki kétszeresen be van oltva a Covid-19 ellen.

"Ez egy személyes döntés." - mondta.

"Az embereknek joguk van ahhoz, hogy azt tegyék, amit a testükkel tenni akarnak. Számomra más volt a helyzet. Én be vagyok oltva. Ez egy személyes döntés. Már korábban is elkaptam a vírust, Olaszországban vagyok, és számomra ez a helyes döntés."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Abraham