Tammy Abraham: Azonnal otthon éreztem magam

Tammy Abraham: Azonnal otthon éreztem magam

Ma délután megtörtént Tammy Abraham hivatalos bemutatása a média számára.

Üdvözlet a Románál, Tammy. Az első kérdés a Romához történt átigazolásodhoz kapcsolódik. Mennyire volt fontos Mourinho személye a döntésedben?

"Jó kérdés. Szerencsémre beszéltem Joséval és nyilvánvalóan Tiagóval is, mielőtt idejöttem, és elmondták nekem a klub ambícióit, hogy mit várnak a klubtól, mi a tervük a klubbal, és hogyan látják a klub jövőjét. Én magam is nagyon ambiciózus vagyok. Ha látok egy elképzelést, egy tervet, és hiszek aabban, és úgy érzem, hogy hozzá is tudok tenni - akkor teljes mértékben támogatom azt. Azért jöttem ide, hogy nyerjek. Nem csak azért jöttem ide, hogy játsszak és gólokat lőjek, hanem azért, hogy a lehető legtöbbet segítsem a csapatot, és remélhetőleg ennek részeként trófeát is nyerhetünk."

"Jelenleg viszont csak a következő meccsre koncentrálunk. Sok jó csapat van a Konferencia ligában, így nem mondhatjuk, hogy könnyű megnyerni ezt a sorozatot, de a Roma a végsőkig harcolni fog - jó csapatunk van, és hiszünk benne, hogy végig tudunk menni az úton."

A Chelsea-nél más rendszerben játszottál. Jobban szeretsz egyetlen csatárként játszani, vagy úgy gondolod, hogy képes vagy egy másik támadó mellett játszani? Lehetne ez például Eldor Shomurodov?

"Én úgy nőttem fel, hogy eredetileg nem csatár voltam, hanem jobbszélső. Szóval megszoktam, hogy sok különböző poszton játszom, megszoktam, hogy különböző típusú játékosokkal és különböző csatárokkal játszom - nem csak én egyedül elöl. Meg tudom csinálni, de bármilyen csapat is legyen, bármilyen formációban, bármilyen játékosokat állít mellém az edző, vagy engem melléjük, én mindig megpróbálom a legjobbat kihozni magamból, és mindent megteszek, hogy gólt szerezzek, gólpasszt adjak, és hatást gyakoroljak a játékra. Szóval, számomra bármelyik is legyen az, örülök neki."

Mit gondoltál a Serie A-ról, mielőtt ide jöttél? Mit gondolnak az angol játékosok az olasz fociról?

"A tévében láttam olasz meccseket, a különböző korosztályos csapatok ellen játszottam meccseket, mindig is tudtam, hogy az olaszok nagyon taktikusak. Csapatként jól védekeznek, jól felépített játékuk van. Mindig nehéz megtörni a csapatokat és gólt szerezni ellenük."

"Egy dolgot már megtanultam itt, hogy minden csapat nagyon jó. Minden csapat jó. A Premier League-hez képest, mondjuk, ha a jó csapatok egyikénél vagy, akkor sokat fogod birtokolni a labdát, és dominálni fogsz a kisebb csapatok ellen. De itt mindenki egyenlő. Mindenki a labdát akrja, minden csapat egységes és jó formában van, ezért különböző módokat kell találnod arra, hogy megbontsd a védekezésüket."

"Azt hiszem, ez a különbség az olasz és az angol futball között."

Egy fiatal angol játékosnak gyakran nehéz elhagyni az angol közeget. Mennyire fontos számodra José Mourinho ebben a kihívásban, és mit gondolsz, hogyan tudsz fejlődni alatta?

"Szeretném elmondani, hogy nem csak Jose miatt vagyok itt. Természetesen nagy hatással volt arra, hogy miért vagyok itt, de emellett úgy nőttem fel, hogy a Romát néztem a tévében, a Bajnokok Ligájában és minden másban, így nagyon régóta ismerem a klubot. Olyan játékosokkal volt szerencsém együtt játszani, mint Antonio Rudiger és Emerson Palmieri, akik szintén ebben a klubban játszottak. Rudiger nagyon sok jót mesélt az itt töltött időszakáról, így ez is hatással volt a döntésemre."

"És persze José, a mester nagyon sikeres, nagyon ambiciózus - és ezt szeretem, mert én is pontosan ugyanilyen vagyok. A különbség az, hogy ő az edző, én pedig játékos vagyok. De jó érzés, hogy egy ilyen kaliberű ember egy ilyen nagyszerű csapat menedzsere."

Részese voltál egy olyan átigazolási időszaknak, amelyben rengeteg nagy csatár váltott klubot. Számítottál arra, hogy részese leszel ennek, és meglepett, hogy máris milyen hatást fejtették ki itt?

"Ismét egy jó kérdés! Én csak a futballra koncentráltam, és hogy focizni akarok. Segíteni akarok egy csapatnak. Amikor a Roma jött és megmutatta, hogy érdeklődik, arra koncentráltam, hogy idejöjjek és segítsek, amennyire csak tudok."

"Most én vagyok itt a 9-es számú játékos. Minden elismerésem Dzekoé, úgy nőttem fel, hogy őt néztem, amikor különböző csapatoknál volt, és nagyon jól teljesített itt a Románál is, ami azt jelenti, hogy hatalmas űrt kell betöltenem. De olyan ember vagyok, aki mindig hisz magamban, és mindent elkövetek, hogy a lehető legjobban segítsem a csapatot."

"De nagyon fiatal vagyok, még sok időm van hátra, és sok mindenben kell még fejlődnöm. Ez egy lépés előre, de ez nem a vég, ez csak a kezdet."

És mit gondolsz arról a fogadtatásról, amit máris kaptál a rajongóktól?

"Tudják, mióta megérkeztem Rómába a szurkolók elképesztőek voltak. Azonnal otthon éreztem magam. Szeretném ezeket a szurkolókat boldoggá tenni, azt akarom, hogy újra élvezzék a meccseket. Volt Covid, voltak olyan helyzetek, amelyek miatt a szurkolók nem voltak a stadionban az utóbbi időben, ezért szeretnénk jó teljesítményt nyújtani nekik."

"Számomra bárhol is vagyok, a szívemet, és véremet akarom beletenni. Azt akarom, hogy a szurkolók is lássák, hogy ezt teszem. Nem szeretem, ha túl sokáig tart a beilleszkedésem sehol, és azonnal hatást akarok gyakorolni, és remélhetőleg ez sikerült, és ezt meg tudtam mutatni a csapattársaimnak és a szurkolóknak is."

A Chelsea inkább Romelu Lukakut szerződtette újra, minthogy esélyt adjon egy saját nevelésű játékosnak. Ez ad neked egy plusz motivációt, hogy itt is sikeres legyél - és esetleg azon gondolkodsz, hogy meggyőzöd őket, hogy egy nap téged is szerződtessenek vissza?

"Nem. Én nem arra koncentrálok, hogy a Chelsea kit vesz meg. Bárhol is vagyok, magamra és a futballra akarok koncentrálni. Én arra koncentrálok, hogy kilépjek a komfortzónámból, egy új országba jöjjek, befogadjak egy új kultúrát, különböző dolgokat tanuljak, amivel különböző ötleteket adhatok a játékomhoz."

"Valószínűleg könnyű lett volna egy másik csapatot találni Angliában, de én ide akartam jönni, hogy egy kicsit kitárjam a szárnyaimat, és tanuljak magamról, és fejlesszem magam."

"Szeretem a futballt, ezért vagyok itt, hogy futballozzak és nyerjek. Ahogy már korábban is mondtam, nagyon ambiciózus vagyok. Bármi is történik a jövőben, megtörténik. De most a Románál vagyok, és a legfőbb célom az, hogy a legjobbat hozzam ki magamból ezért a klubért."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Abraham, sajtótájékoztató