Tammy a céljairól, a gólszerzésről, és még sok minden másról

Tammy a céljairól, a gólszerzésről, és még sok minden másról

Az interjúban a fiatal angol támadó többek között mesélt a Mourinhoval való kapcsolatáról is

Az eddig minden sorozatot figyelembe véve 24 szerzett góljával Abraham rekordot jelentő első szezonját éli az olasz labdarúgásban - és mindössze két gólra van attól, hogy beállítsa a Serie A egyetlen szezonjában egy angol játékos által szerzett gólok rekordját.

Az angol válogatott játékos elismerte, hogy kezdetben voltak kétségei akkor, amikor tavaly nyáron elhagyta hazáját és a Romához igazolt - de Mourinho jelenléte, valamint néhány más tényező végül meggyőzte arról, hogy ezt a lehetőséget nem hagyhatta ki.

"Ez, mármint Mourinho jelenléte komoly tényező volt, igen." - mondta Abraham a Talksportnak.

"Fiatal angol srácként Angliában akartam maradni. Jött a Roma, az Atalanta és sok más csapat a világ minden tájáról, én pedig azt mondtam magamnak, hogy a Premier League-ben akarok maradni, és hogy van mit bizonyítanom."

"De apám, a szüleim és az ügynököm leültettek, és azt mondták: 'Gólokat lőttél a Chelsea-ben, a Swansea-ban és a Bristol Cityben, menj, és próbáld ki magad, menj, és tapasztald meg az életet külföldön'. Amikor beszélgettek velem, valahogy rádöbbentem, hogy nem sok játékos mondhatja el magáról, hogy kiment Olaszországba, a Serie A-ba egy olyan csapathoz, mint a Roma."

"Soha nem hátrálok meg egy kihívástól, így amikor jött ez a kihívás, úgy gondoltam, mivel még mindig fiatal vagyok, ez a legjobb alkalom, hogy nekivágjak."

A Mourinhóval való kapcsolatáról szóló kérdésre Abraham hozzátette: "Tudod, Mourinho egy olyan karakter, akit mindannyian ismerünk."

"Nem véletlenül hívom őt a világ legjobb menedzserének. Tudja, hogyan kell hajtani téged, tudja, hogyan kell a bőröd alá férkőzni, és tudja, hogyan kell időnként nagyon különleges játékosnak érezned magad."

"Ő soha nem mondaná el neked ezt, de én mindig a legjobbat akarom kihozni magamból érte. Arra ösztönöz, hogy a legjobbat hozzam ki magamból."

"Amikor úgy érzem, hogy eleget tettem, azt mondja, hogy többet kell tennem."

"Megtapasztaltam őt, amikor gyerekként a Chelsea-nél voltam, az első csapattal edzettem, és ő mindig kemény volt velem, mindig arra ösztökélt, hogy jobb legyek - úgy éreztem, ha valamit jól csináltam, azt mondta, hogy csináljam jobban."

"Pontosan erre volt szükségem, erre a lökésre és erre a lendületre, különösen a Chelsea-nél töltött nehéz szezon után, amikor nem játszottam és nem kaptam sok játékidőt."

"Idejönni, és egy olyan menedzserrel, mint Mourinho, aki edz, aki hisz benned, csak még nagyobb önbizalmat ad."

A játékos nem csinált titkot abból, hogy klubformáját felhasználva szeretné biztosítani a helyét az angol válogatottban a 2022-es katari világbajnokságon - és elárulta, hogy rendszeres kapcsolatban áll Gareth Southgate szövetségi kapitánnyal.

"Ő küldött nekem egy üzenetet a válogatott szünet előtt." - árulta el Abraham.

"Azt hiszem, megnézte a Lazio-meccsemet, azt mondta, tetszett neki, ahogyan játszottam, tetszett, hogy milyen szenvedélyes voltam, és hogy ezt a mentalitást és éhséget kell folytatnom."

"Jó érzés tudni, hogy elismerik az embert, még akkor is, ha nem Angliában játszik."

A 24 éves játékos ezt követően elárulta, hogyan használja más csatárok góllövő formáját - mind Angliában, mind a Serie A-ban - üzemanyagként, hogy még nagyobb magasságok elérésére ösztönözze.

"Ez csak egy csatár ösztöne." - mondta. "Amikor gólt lősz vagy nem lősz, mindig megnézed, hogy egy másik csatár is betalál-e."

"Még a Serie A-ban is ezt csinálom. Ha egy meccsen nem szerzek gólt, akkor is megnézem, ki áll a góllövőlista élén."

"Ezek azok a dolgok, amelyek csatárként hajtanak. Inspiráló látni, hogy más játékosok jól teljesítenek, mert ez arra ösztönöz, hogy még jobban teljesíts. Ez a mentalitásom."

"Az én versenyem én magam vagyok. Ha egy meccsen nem szerzek gólt, és nem játszom jól, akkor nem tudok aludni éjszaka, megkérdezheted a barátnőmet... és ha kihagyok egy lehetőséget, de gólt szerzek, akkor is dühös vagyok, mert még több gólt akarok szerezni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Abraham