Szurkolói kérdésekre válaszolt Juan Jesus

Szurkolói kérdésekre válaszolt Juan Jesus

A Roma brazil védőjét a szurkolók kérdezhették élő adásban a Facebook-on.

Miért váltottál a 3-as mezről az 5-ösre?

"Mindig 5-ös mezben játszottam, már az Internél is. Tavaly Paredes megkérdezte, hogy játszhatna-e az 5-ös mezben, én pedig igent mondtam. Számomra ez nem jelent akkora különbséget, így neki adtam. Aztán Paredes sajnos távozott a nyáron, én pedig visszavettem az 5-öst. Paulo Roberto Falcao is ezt viselte, ezért olyan fontos nekem ez a mez."

Úgy tűnik, hogy az 5-ös szám szerencsét hozott...

"Igen, elég jól megy a játék."

A csapatnak jól megy, te is jó formában vagy. Elégedett vagy, mi?

"Elég jól kezdtünk, és remélem, hogy jól is fogjuk befejezni az évet."

Rátérve a remek idei szezonra, hogy érzitek, a Chelsea elleni két meccs után sokkal erősebbek vagytok a nemzetközi kupaporondon?

"A Bajnokok Ligájában és a bajnokságban is szeretnénk javulni, fejlődni. Nemrég a Fiorentina ellen a bajnokságban is megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek, hiszen mindenki tudta, hogy nehéz meccs vár ránk, de sikerült megszerezni a 3 pontot. Arra kell koncentrálnunk, hogy mindig jobbak legyünk mindkét sorozatban, mert a Roma egy remek klub. Bebizonyítottuk, hogy bárkit képesek vagyunk megverni."

A Chelsea elleni első meccsen, amikor kétgólos hátrányba került a csapat, gondoltatok arra egy pillanatra is, hogy ennek bizony nagyon rossz vége is lehet? Vagy sikerült rendbe tenni a fejekben, és úgy folytatni, mintha 0:0 lenne?

"Nehéz volt, mert elég hamar 2:0-ás előnyre tettek szert. Kemény volt, és akkor ott azt gondoltuk, hogy több gólt már nem szabad kapnunk. Hiába voltunk hátrányban, sikerült visszakapaszkodni, és megmutattuk, hogy nekünk is győztes mentalitásunk van. Ennek köszönhetjük a remek eredményt, ahol győzelmet érdemeltünk volna a végén. Otthon pedig megmutattuk az igazi tudásunkat, és remek teljesítményt nyújtottunk. Szinte alig volt lehetőségük."

Milyen munkát végeznél szívesen, ha nem futballista lennél? Gondolkodtál ezen valaha?

"Soha, mert mikor még nagyon kicsi voltam, az idősebb bátyám már akkor futballozott. Középpályásként játszott, mielőtt abbahagyta a focit, és mérnöknek állt. Mivel nagyon okos, intelligens srác, ezért hiba lett volna, ha a focit választja. Nem azt mondom, hogy mi focisták mind hülyék vagyunk, de ő okos, és más dolgokban ügyesebb volt. Viszont én így a futball körül nőttem fel, ezért nehéz lenne elképzelni, hogy mást csináljak. Fura elképzelni engem mondjuk hentesként, vagy valami hasonlóként."

A következő kérdésre már korábban meg is adtad a választ. Ki a legjobb barátod a csapatban, és miért Alisson?

"14 éves korom óta ismerjük egymást. Porte Alegrében ugyanabban a csapatban, az Internacionalban nevelkedtünk. Aztán itt újra találkoztunk. A legjobb barátom, ahogy a feleségeink is a legjobb barátnők; ugyanakkor voltak terhesek, a gyerekeink mindössze 1 hónap különbséggel születtek, ami nagyon aranyos. De persze mindenkivel jól kijövök. Ez nem úgy van, hogy csak Alisson a legjobb barátom, és senki más. Itt mindenki remek srác, én még sosem voltam ilyen csapatnak a tagja, sem Olaszországban, sem Brazíliában. Ebben a csapatban mindenki tök rendes, és segít a másiknak. Nagyon örülök, hogy itt vagyok."

Kívülről jól látszik, hogy mennyire fontos része a csapatnak a brazil kontingens. Amikor Gerson gólt szerzett, mindenki odarohant hozzá ünnepelni.

"Igen, mert a meccs előtt mondtuk neki, hogy gólt fog szerezni. Még azt is megmondtuk, hogy hogyan fogja csinálni, és pontosan úgy csinálta!"

Zseniális. Mondjátok neki gyakrabban!

"Igen, ez most fantasztikusra sikeredett."

Ki a legviccesebb játékos az öltözőben, és az edzéseken?

"De Rossi folyton viccelődik az öltözőben, ahogy Florenzi, Nainggolan és Peres is. Van néhány vicces figura."

Milyen a kapcsolatod Kolarovval? Ezt mindenképpen meg kell kérdeznem tőled, mert mindenki tudni akarja, hogy az emberek hogyan jönnek ki Kolarovval. Mi mindannyian kicsit tartunk tőle!

"Ő elég komoly srác, de ez a személyiségének egy része. Emellett remek ember, és igazi profi. De nem kell tőle félni, senkivel sem üvöltözik, igazán jó arc."

Mekkora segítség az, hogy egy ilyen játékos van melletted a pályán?

"Hatalmas segítség, mind a képességei, mind a személyisége miatt. Csodálatos játékos. Nekünk amiatt is nagyon jó, mert remekül képes védekezni és támadni, erős, a szabadrúgásaival pedig meccseket tudunk nyerni."

Mérges szokott lenni, amikor hibázol?

"Igen, ha valamit nem jól csinálsz, akkor bizony megőrül, de ez rendben van."

Ez azért is jó, mert így nem lankad a koncentrációtok, nem?

"Igen, ezzel eddig nem volt gond."

Mi a legpozitívabb dolog eddig Di Francesco alatt?

"Hogy miként tud a csapat szűk, szoros maradni. Ha ezt sikerül elérni, akkor a labdát bárhová képesek vagyunk eljuttatni. Szerintem ez az a különbség, amit mindenki megemlít. Nem mindig alkalmazzuk a lescsapdát, de ha igen, akkor az azért van, mert együtt maradtunk hátul: mi segítünk a középpályának, a középpálya segít a csatároknak. Ez mindenekelőtt."

De még így is jól csináljátok a lesreállítást.

"Hébe-hóba, de működik, mert különben 20-30 méteres sprinteket kellene levágni hátrafelé, ami nem valami jó."

Aztán elfáradtok...

"Ez a munkánk. Ha elfáradunk, akkor is futnunk kell tovább."

Milyen a kapcsolatod El Shaarawyval?

"Ismerem El Sha-t egy ideje. Az Interes időszakomból elég sokszor néztünk farkasszemet ellenfélként a Milan-Inter meccseken. Jó a kapcsolatom vele, elég laza srác. Nem beszél sokat, de fantasztikus srác, és remek futballista. Ahogy már mondtam, nálunk nincs olyan, hogy valaki jobb a többieknél, itt mindenki nagyon jó ember."

Mi volt a legjobb pillanat, amit a Roma játékosaként éltél át eddig?

"Azt hiszem a szezon első meccse, az Atalanta elleni bajnoki után, amikor választ adtam minden engem kritizálónak. Választ adtam arra, hogy miért jöttem a Romához, és megmutattam az igazi tudásomat. Az a meccs tökéletesen sikerült számomra, minden bejött. Az volt az én válaszom, ami után sokkal jobban tisztelni kezdtek."

Szerintem már tavaly is megmutattad, hogy mit tudsz.

"Igen, tudom, hogy a tavalyi szezont is jó játékkal fejeztem be, majd ott kezdtem az ideit, ahol a tavalyit abbahagytam. Ez hatalmas önbizalmat adott, így pedig sokkal jobban tudom ellátni a feladatomat a Romáért, a csapatért."

Mit gondoltál a Romáról az Inter játékosaként?

"A Roma mindig nehéz ellenfél volt. Amióta Olaszországba jöttem, a Roma mindig az Inter előtt végzett. Mindig következetesen jók voltak, és mindig nehéz volt ellenük játszani, különösen mikor olyan játékosaik voltak, mint Lamela, Osvaldo, Totti és Gervinho. Mindig tehetséges csatáraik voltak, a Roma pedig mindig egy top klub volt."

Ezek közül melyik játékos okozta a legtöbb problémát neked a meccsek során?

"Természetesen Francesco, mert ha megpróbálod szorosan fogni, akkor egyből továbbpasszolja a labdát, de ha kis területet hagysz neki, akkor meg leveszi a labdát, majd utána indítja Gervinhót. Sosem tudod, hogy éppen mit fog csinálni. Ő volt az mindig, aki a legtöbb gondot okozta a csapatoknak."

Mit szeretsz Rómában, a városban a legjobban?

"Az ételeket: a sajtos-borsos tészta, valamint a Carbonara csodálatosak. Történelmileg gyönyörű a város, érdemes körbejárni, mert olyan csodálatos műemlékeket lehet látni, mint a Altare della Patria, vagy a Colosseum."

Volt már időd megnézni őket?

"Néha. Turistaként sokkal többet láttam Rómából, amikor a családommal Milánóból átjöttünk ide. Akkor békésen körbe lehetett járkálni, de most leginkább az autóm ablakából látom ezeket."

Mennyire használod a közösségi médiát?

"Szerintem ez manapság nagyon fontos. Jó, ha pozitív kép alakul ki rólad, plusz arra is jó, ha meg akarod védeni magad valami olyannal szemben, amit nem is mondtál, például. 2017 van, a technológia nagyon gyorsan változik, fejlődik. Az emberek azt mondják, hogy nem szabadna hagyni a gyerekeket sokat a telefonjaikat nyomkodni, de a világ erre halad. Régen nem voltak okostelefonok, most meg videókat csinálhatsz velük, amiket azonnal fel tudsz tölteni az internetre. Ez fontos. Persze nem szabad sokat használni, de jó tudni, hogy hogyan kell. Én mostanában keveset használom a fiam miatt, akivel inkább otthon játszom, és ez sokkal fontosabb, ez az, ami igazán számít. Időről időre válaszolni szoktam a szurkolóknak, de inkább más dolgokkal töltöm az időmet."

Láthattuk, hogy nagyon okosan válaszoltál azoknak, akik kicsit átlépték a határt...

"Igen, jó megvédeni magad, mert ezzel üzenni tudsz mindenkinek. 2017-ben nem engedhetjük meg a rasszizmust, és a vallási megkülönböztetést. Tiszteletben kell tartanunk egymás ízlését, mindannyian mások vagyunk, ezt el kell fogadni."

Ez arra is jó lehetőség, hogy Alissonról vicces képeket készítsetek, amikor alszik...

"Ő mindig alszik! Ezzel már nem is foglalkozunk - amint felszáll a repülőgép, ő 5 perc után alszik."

Tudsz főzni?

"A desszertekben jó vagyok. Ami a főzést illeti, időnként jó dolgokat tudok csinálni, de nem ez a legnagyobb szenvedélyem. Inkább desszerteket szeretek csinálni."

Mi a kedvenc ételed?

"A ravioli a kedvencem, nem is tudom melyik étteremben csinálják, de nagyon finom. Ricottával készítik, emiatt nagyon egyszerűnek tűnik, de nem az."

Brazíliában édes, vagy sós ételeket esznek reggelire? Te mit eszel reggelire?

"Brazíliában leginkább mindent. Én egy kicsit mindkettőt vegyesen, nem tudom kiemelni valamelyiket jobban. Mindent megeszem, ettől leszek boldog."

Ha egy lakatlan szigetre magaddal vihetnél 3 filmet, melyik három lenne az?

"Három film... az egyik a Bosszúállók lenne, ami remek film. Emellett A Vasembert, és a Batman Szuperman ellen-t választanám. Összegyűjteném a szuperhősöket - nagyon szeretem őket."

És mi a helyzet a három videójátékkal?

"Természetesen a FIFA 18 lenne az egyik. A másik a Rainbow Six, amivel sokat játszom. Valamint lenne egy autóversenyes játék, mondjuk a Gran Turismo, vagy valami ilyesmi."

Jó vagy a Rainbow Six-ben?

"Igen, nagyon jó. 2 éve kezdtem el vele játszani, és azóta alig hagytam abba. Nem is nagyon játszottam mással, mert amint elkezdek mással játszani, már szeretnék is visszatérni a Rainbow Six-hez. Mivel ez teljesen online, ezért nagyon élvezetes, vicces. Jelenleg valahol a 100., vagy 150. szinten tartok, és ha jól tudom 200-ig megy."

Volt már olyan, aki felismert, amikor online játszottál?

"Nem, mert az online felhasználói nevem nem utal a rendes nevemre, viszont néha felteszek dolgokat az Instagram-ra, így onnan az emberek akár rájöhettek volna. A chat funkciót letiltottam, máskülönben rengeteg meghívót kapnék. Alisson 5-6 hónapja játszik, és ő is elég jó, főleg, amikor egymás ellen játszunk."

Hogy érzed magad, amikor kimész a pályára?

"Nos, a legmeghatóbb pillanat az első Bajnokok Ligája mérkőzésemen volt az Atletico Madrid ellen otthon, mert ott egy gyerekkori álmom vált valóra. Minden gyerek szeretne egyszer idáig jutni, és nekem végül sikerült, szóval felejthetetlen este volt. Általánosságban jó, ha izgatott vagy, de emellett nagyon koncentráltnak kell lenni, hiszen ez a munkád. Azért vagy ott, hogy védekezz, mint amikor egy katona háborúba megy. Oda kell menned, és meg kell csinálnod."

Szerettél iskolába járni, volt kedvenc tantárgyad?

"Igen, mert különben otthon kellett volna lennem, ahol a szüleim folyamatosan nyaggattak volna. A kedvenc tantárgyam a földrajz volt, elég könnyű volt megtanulni az országokat, meg a többi dolgot. Szerettem az egész szélességi és hosszúsági dolgot, az egyenlítőt. Sokat tanultam, és jó is voltam belőle."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Juan Jesus, interjú