Szczesny újabb interjúalanya: Salah

Szczesny újabb interjúalanya: Salah

A lengyel kapus újabb interjút készített a Roma Channel számára, most az egyiptomi csatár, Mohamed Salah volt a soros.

"Azt hiszem a kedvenc pillanatom az volt, amikor az ifik edzője közölte velem, hogy holnaptól a felnőtt csapattal fogok edzeni. Hihetetlen volt számomra az a pillanat, hiszen még csak 16 éves voltam, el sem hittem."

"Hiányzik az egyiptomi időjárás, ahogy a családom és a barátaim is. Sosem voltam jó tanuló, mert mindig csak a foci járt a fejemben."

"Volt pár olyan barátom, akik még nálam is gyorsabbak voltak. Én mindig is csak fociztam, soha, semmilyen más sportot nem próbáltam ki."

"Őszintén, nem gondolkodtam sosem azon, hogy egy európai klubnál focizhatok majd, én mindig csak fejlődni akartam és Egyiptomban a legmagasabb szinten játszani. Nem vártam, hogy Európában is idáig jutok majd."

"Amikor itt Európában az első csapatban játszottam a Baselnél, akkor már azt mondtam magamnak, hogy gyerünk, lépjünk tovább és keressünk egy nagyobb csapatot."

"Itt nagyon jól beilleszkedtem, a csapaton belül mindenki egymás barátja. Jól érzem magam a városban, ahogy a feleségem is, tehát minden remek."

"Ami Tottit illeti, mikor láttam őt játszani, mindig azt gondoltam, hogy varázslat, amit művel. Előtte sosem játszottam ellene, még akkor sem, amikor a Fiorentina játékosa voltam."

Salah kapcsolata Edin Dzekoval nagyon sokat fejlődött a szezon során, ketten együtt a csapat több mint fele gólját szerezték a bajnokságban, számszerűen 40-et.

"Dzeko nagyon jó játékos és igen kedves srác. Tavaly is a maximumot próbálta nyújtani, de sajnos nem volt szerencséje, ami normális a futballban. Mindig a maximumot szeretné nyújtani a csapat számára, akár gólt szerez, akár nem."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Salah, interjú