Szczesny: Tottival játszani hihetetlen

Szczesny: Tottival játszani hihetetlen

A Roma kapusa számára hihetetlen élményként írta le azt, hogy Francesco Tottival egy csapatban játszhat.

Szczesny szurkolói kérdésekre válaszolt és beszélt nagyon sok dologról.

"Totti szinte hihetetlen, én még sosem voltam egy öltözőben hozzá hasonló játékossal."- válaszolta Tottival kapcsolatban a lengyel kapus.

"Emlékszem, hogy 10 éves voltam és ő, meg Buffon már sztárnak számítottak, szóval egy öltözőben lenni egy ilyen játékossal..."

"Csodálatos dolgokat csinált a pályafutása során és nagyon jó egy ilyen tapasztalattal rendelkező játékostól tanulni. Ha nem ismered őt, akkor nem fogod megérteni, hogy milyen. Hihetetlen vicces, egyáltalán nem nagyképű, inkább pont, hogy szerény és alázatos."

Szczesny jelenleg a Roma elsőszámú kapusa, míg a brazil válogatott Alisson csak a kupameccseken kapott eddig lehetőséget.

"Jó a kapcsolatom vele, de persze teljesen más is lehetne, mert nagyon jó kapus és megérteném, ha mérges, vagy csalódott lenne amiatt, hogy nem kap lehetőséget."

"Ő a világ egyik legerősebb válogatottjának az elsőszámú kapusa, de ennek ellenére sosem neheztelt rám, sosem éreztette velem azt, hogy bosszús. Mindig támogat engem és ha lehetőséget kap, akkor jól teljesít. Abban is nagy segítség, hogy mindig a maximumra törekszem miatta, hiszen elég lenne 1-2 rosszabb meccs, és máris kikerülnék a csapatból."

"Nagyon jó a kapcsolatunk, mind szakmailag, mind a magánéletben. Nem érzem, hogy mögöttem lenne, sokkal inkább mellettem van."

Diego Perotti büntetői kezdenek elhíresülni, már-már a specialitávává váltak a tizenegyesek. Képes megfogni Szczesny az argentin játékos tizenegyesét edzésen?

"Igen, de egy kezemen megtudom számolni, hogy hányszor sikerült, pedig már vagy 500-at rúgott nekem."- ismerte el a kapus.

"Amúgy szinte lehetetlen, iszonyat nagy szerencse kell hozzá. Úgy vagyok vele, hogy ha látom, hogy melyik irányba rúgja, akkor egy gyors vetődéssel megpróbálom elkapni, de szinte lehetetlen. Megpróbálok persze kivárni a végsőkig, de mielőtt elrúgná, neked el kell döntened, hogy merre vetődsz, mert ha csak utána döntesz, akkor már késő, abból gól lesz."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Szczesny, Totti, Perotti