Szczesny szívesen visszatérne az Arsenalhoz

Szczesny szívesen visszatérne az Arsenalhoz

Jól érzi magát a Románál Wojciech Szczesny, azonban szívesen visszatérne az angol együtteshez.

A lengyel kapus az elmúlt két szezont kölcsönben a Románál töltötte, azonban továbbra sem egyértelmű, hogy mi lesz a sorsa a következő szezontól.

"Egy igen borzasztó szezon után érkeztem ide, nagyon rossz passzban voltam. Ez egy remek lehetőség volt számomra, hogy újrakezdjem a pályafutásomat."- mondta Szczesny a BT Sport-nak.

"Az, hogy itt teljesen újrakezdtem a pályafutásomat, új kihívások előtt álltam, új bajnokságban szerepeltem, ez mind segített abban, hogy sokkal érettebb játékossá váltam."

"Hogy ez lenne a legjobb szezonom? Azt mondanám, talán igen. A következetesség szempontjából minden bizonnyal, ami pedig a játékomat illeti, úgy érzem most vagyok a legjobb formában."

"Hogy én lennék jelen pillanatban a Serie A legjobb kapusa? Hát, ez egy igen nagy kijelentés. Elég sok kapus van itt magas szinten. Én nem is merem Buffonhoz hasonlítani magam sem mint ember, sem mint kapus. Én ilyen kijelentést sosem tennék, sosem."

"A Roma szezonja? Akadt egy kicsi hullámvölgy, de azért legtöbbször fent voltunk. Sajnos néhány fontos pillanatban olyan fontos meccseket buktunk el, amiket nem szabadott volna."

"Igaz nem játszottam az Európa Ligában, de onnan is úgy estünk ki, ahogyan nem szabadott volna. Sajnos volt pár rossz meccsünk, de ha az egész szezont nézzük, akkor kijelenthetjük, hogy kiegyensúlyozottak voltunk végig."

"Mi a Roma és a Juventus között a különbség? Én sosem akarom azt kijelenteni, hogy ebből a csapatból hiányzik bármi is. A Roma teljes mértékben képes arra, hogy Olaszországban a legmagasabb szinten szerepeljen és trófeákat nyerjen. Talán a keretük mérete az, amiben más a Juventus, nekik 25 olyan játékosuk van, aki bármikor képes pályára lépni és ez egy szezon során hatalmas különbség."

"Úgy tűnik, hogy ők mindig tudják hogyan kell nyerni. A mentalitásuk is olyan, mint a győzteseké. Ezt, mint profi játékos én nagyon értékelem és amikor kicsit rosszabbul is mennek a dolgok, akkor is képesek hamar felállni."

"Ez az, amiben jobbak, minőségben, másban nem hinném, hogy a Roma kevesebb."

"Milyen Tottival játszani? Egy kicsit irreális, hiszen ő az a játékos, akit én még gyerekként csodáltam és néztem. 8-10 éves gyerekként nem is álmodsz arról, hogy egyszer majd egy öltözőben lehetsz az ilyen típusú játékosokkal. Ugyanez a helyzet Buffonnal, amikor először játszottam ellene. Sosem gondoltam, hogy egy ilyen legendával játszhatok, ez annyira irreális."

"Maradok-e a Románál? Nagyon jól érzem magam itt, szerintem nagyon sokat fejlődtem, mint kapus, de a nyáron mindenképpen döntenem kell majd. Jelenleg az Arsenal játékosa vagyok és amint lejár a kölcsönszerződésem, azonnal vissza kell mennem Londonba. Mindig mondtam, hogy szívesen visszamennék. De bármi is történjen, a döntés nem mostanában fog megtörténni, inkáb 1-2 hónap múlva."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Szczesny