Szczesny: Négyből négy győzelem a cél

Szczesny: Négyből négy győzelem a cél

A lengyel kapus továbbra is magabiztos azt illetően, hogy a Roma képes lesz a második helyen végezni.

A vasárnapi vereség azt eredményezte, hogy a Napoli 1 pontra megközelítette a Romát 4 fordulóval a bajnokság vége előtt. A lengyel kapus tudja, hogy nem lesz könnyű, de szerinte a csapat képes lesz megtartani az előnyét a Napolival szemben és végül a második helyen végez.

"A futballban a pontok a legfontosabbak. 34 mérkőzés után 1 ponttal előttük vagyunk, ami nem nagy előny, de előny és szerintem képesek vagyunk megtartani a szezon végéig."- mondta Szczesny a Sky Sports Italia-nak.

"Ha a csapat tudását nézzük, akkor képesek vagyunk 12 pontot szerezni a hátralevő 4 mérkőzésből. Én optimista vagyok, meg tudjuk szerezni a második helyet."

A kapus azonban elismerte, nehéz túltenni magukat a Lazio elleni vereségen.

"Mindig hatalmas csalódás, amikor elveszítesz egy fontos meccset. Ez is egy ilyen vereség volt, de folytatni kell tovább a munkát és készülni a következő meccsre. Számomra mindig a következő meccs a legfontosabb."

A Roma hétvégén a Milan ellen lép majd pályára idegenben.

"Mi a Roma vagyunk, ami azt jelenti, hogy bárkit képesek vagyunk legyőzni. Nehéz meccsre számítunk egy fiatal, tehetséges együttes ellen, amelyik szerintem ebben az évben elég jól szerepelt. Számunkra nagyon fontos ez a meccs és mindenképpen nyernünk kell."

Szczesnynek feltették a legaktuálisabb kérdést, hogy mi a véleménye Francesco Totti jövőjét illetően.

"Hatalmas büszkeség tölt el engem azért, hogy együtt futballozhatok egy olyan játékossal, mint amilyen ő. Sokat néztem régebben televízión, amikor még kicsi voltam. Minden római játékos számára hatalmas felelősség, hogy Tottival egy öltözőben vagy, akkor mindenképpen jól kell játszanod."

"Nehéz lesz a klubnak, amikor ő visszavonul, de nekünk folytatnunk kell a munkánkat. Mindannyian tudjuk, hogy ő mindig egy lesz közülünk és ez segít."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Szczesny, Totti