Szczesny: Nagyon sokat tanultam Olaszországban

Szczesny: Nagyon sokat tanultam Olaszországban

Második évét tölti a lengyel kapus Olaszországban a Romában és úgy véli, ezalatt az idő alatt nagyon sokat tanult.

A Roma szombaton este a Juventus vendégeként lép pályára és mindkét csapat számára talán december legfontosabb mérkőzése következik.

"Egy nagyon intenzív és izgalmas mérkőzést várok a Juventus ellen. A Lazio és a Milan elleni győzelmekkel nagyobb lett az önbizalmunk és jobban hiszünk már magunkban."- kezdte Szczesny.

"Bármi törénik holnap, attól még továbbra is versenyben leszünk a bajnoki címért. Nem hiszem, hogy a stadion bármilyen hatással lesz ránk, habár a Juve stadionja az egyik legszebb a környéken. Kicsit az Anfield-re emlékeztet, ahol az atmoszfére kicsit hasonlít a White Hart Lane-éhoz."

Mi a titka annak, hogy kapus létedre sok tapsot kapsz, pedig nem itt nevelkedtél.

"Nincs ebben semmi titok, de vissza kell menni az alapokig. Itt, nem úgy mint az angol bajnokságban, foglalkoznod kell az apró mozgásokkal és használnod kell a lábad. A Premier League sokkal fizikálisabb."

Készen állsz további tizenegyes kivédésére, ha szükség lesz rá?

"Remélem nem lesz. De az biztos, hogy megfigyelem majd, hogy Dybala, vagy Higuain és még további 3-4 Juve játékos miként lő."

Hogyan tanulmányoztad Niangot?

"Őszintén, kiment a fejemből. Mikor megláttam a nevét a kezdőben pár percel a meccs előtt, akkor gyorsan visszagondoltam az utóbbi büntetőire és végül bejött."

És mi a helyzet Miralem Pjanic szabadrúgásaival? Készülsz belőlük?

"Ismerem Miralemet kívülről és belülről, de az ő szabadrúgásai hibátlanok. Bármelyik irányba elmozdulsz, megpróbálod a sarkot levédeni, aztán már látod a labdát a hálóba hullani. Remélem nincs formában, de az biztos, hogy meg kell fognunk őt és nem szabad, hogy megmutassa amit tud."

Mikor fog Lengyelország futballja felemelkedni?

"Onnan kell folytatnunk, ahol a franciaországi EB-n abbahagytuk. Büntetőkkel kaptunk ki a végső győztes portugáloktól és szerintem a válogatottra szép jövő vár, hiszen tele van fiatal, tehetséges játékosokkal, mint Milik, vagy Zielinski, és tapasztaltakkal, mint Lewandowski és Glik."

Szereted a Serie A-t?

"Nagyon is! Nagyon sokat tanultam itt. Nincs még egy olyan hely a világon, ahol minden csapatnak ennyire tiszta és egyértelmű identitása és játékstílusa lenne."

Van valamilyen álom forgatókönyved a Juve elleni meccsre?

"Nincs. Amikor 26 éves vagy, akkor már csak arra gondolsz, hogy meglegyen a három pont. Amennyiben megint hibáznék, de megnyernénk a meccset, abban benne lennék."

Hogy állsz Buffonnal?

"Nagyra értékelem és tisztelem őt. Több mint 100 ilyen meccset játszott már és a tapasztalata kulcsfontosságú ilyenkor."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Szczesny