Szczesny: Kétszereplős lesz a verseny

Szczesny: Kétszereplős lesz a verseny

A Roma lengyel kapusa szerint a következő szezonban két csapat között dől majd el a bajnoki cím.

"Azt hiszem idén a Roma és a Juventus között dől majd el a bajnoki cím. Egyrészről el kell fogadni, hogy a Juventus dominál, de a szenvedély és az önbizalom ezt egyszerűen nem fogadja el. Változtatnunk kell a dolgokon. Engem lenyűgözött a Roma, ilyenkor nagyon sokszor fáradtak a játékosok, de nálunk nem ez a helyzet. Emiatt is azt remélem, hogy jó szezonunk lehet."- nyilatkozta a kapus a Sky Sport Italia-nak.

"Ami az idei szezont illeti, sokat javultunk és nem csak az igazolások miatt. Végre teljes szezonunk lesz Luciano Spallettivel, aki már a kezdetektől fogva a részletekkel tudott foglalkozni."

A Roma szerdán BL selejtezőt játszik az FC Porto ellen és ez a meccs a csapat számára hatalmas jelentőséggel bír.

"Mindannyian tudjuk, hogy mennyire fontos ez a meccs és az első meccs Portugáliában az idei szezon egyik legkritikusabb mérkőzése lesz. Egy ilyen klubnak, mint a Roma, a BL-ben a helye. Jól kell kezdeni a szezont."

"Azért maradtam, mert nagyon élveztem a tavalyi szezont, nagyon pozitívra sikeredett. Jobban is mehettek volna a dolgok, de összességében minden jól alakult és annak is örülök, hogy a klub is tárt karokkal várt. Örülök, hogy itt lehetek."

Alisson érkezésével éles harc lesz az elsőszámú kapusposztért, azonban Szczesny keményen küzdeni fog azért, hogy továbbra is ő álljon a Roma kapujában.

"Olyan keményen dolgozom, ahogy csak tudok, hogy biztos legyek abban, semmi nem változik a tavalyi évhez képest. Azt viszont már láttam, hogy Alisson is remek kapus. Míg tavaly Morgan engem vett szárnyai alá, remélem, hogy idén ezt én tudom megtenni Alissonnal. De az biztos, Alisson nagyon jó igazolás volt."

"Ami a Porto elleni meccset illeti, nem vagyok még 100%-os állapotban, de készen fogok állni, azonban nem én döntök. Végső soron az edző dönt majd."

"Nagyra értékelem Vermaelent, ő egy igazi vezető, uralja a védelmet, ilyen játékosra volt szükségünk. Amint megbirkózik a nyelvi nehézségekkel, akkor nagyon jó lesz."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Szczesny