Szczesny: Fizikálisan sokkal felkészültebbek voltunk

Szczesny: Fizikálisan sokkal felkészültebbek voltunk

A Roma lengyel kapusa az előtte játszó védelmet dicsérte az Udinese elleni meccset követően.

Két egymást követő idegenbeli meccsen maradt kapott gól nélkül és szerzett fontos 6 pontot a Roma.

A lengyel portásnak az utóbbi meccseken több szép védést is be kellett mutatnia, azonban Szczesny szerint a védők több elismerést érdemelnek nála.

"Nagyon jó érzés megint kapott gól nélkül lehozni a meccset. Szerintem most a legfontosabb, hogy megszereztük a 3 pontot és persze nekem, mint kapusnak az is nagyon jó, hogy nem kaptunk gólt."- kezdte a meccs után Szczesny.

"Federico Fazióval középen ez az új, három védős felállás hatalmas különbséget jelentett. Fizikálisan nagyon jól felkészültünk ezekre a kemény meccsekre és magabiztosak vagyunk. Reméljük, hogy sikerül ezt folytatnunk, azaz kapott gól nélkül begyűjtjük a három pontokat."

Ezt követően Szczesny tovább hangsúlyozta az új rendszer előnyeit, aminek a Roma köszönheti a védekezés feljavulását is.

"Ez megint visszavezethető a játék fizikai vonatkozására, a 3 védős rendszerra, ahol mindenkinek nagyon erős a fejjátéka és amikor folyton megnyered ezeket a párharcokat, akkor az nagy lökést ad a csapatnak. Folyamatosan változunk, először mentálisan, aztán most már fizikálisan is erősebbek vagyunk."

"Azzal tisztában vagyunk, hogy nem kell szép focit játszanunk ahhoz, hogy megnyerjük a meccseinket akkor, ha mindenki elvégzi a feladatát és megnyeri a párharcait. Ez volt az elmúlt két meccsen is és remélem, hogy így lesz ezután is, talán egy kicsit szebb játékkal."

Szczesny egyéni teljesítményét nagyon sok dicséret éri, többek között Spalletti is többször kiemelte, azonban a lengyel válogatott tudja, hogy folytatnia kell a munkát.

"Amivel én legfőképpen elégedett vagyok, az a védők munkája, amit előttem csinálnak. Amikor ilyen srácok vannak előtted, akkor könnyű ilyen védéseket bemutatni, csak megfelelően kell helyezkedni és akkor minden könnyebb lesz."

"Örülök annak, hogy Spalletti bízik bennem, de a nap végén mindig ki kell mennem a pályára és bizonyítanom kell, hogy igaza van. Legalább ezt kell tartanom, de remélem, hogy tudok még fejlődni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Szczesny, Serie A, Udinese