Szczesny elárulta a titkát a kifogott tizenegyesnek

Szczesny elárulta a titkát a kifogott tizenegyesnek

A lengyel kapus elárulta, egy kis meccs előtti kutakodás kellett ahhoz, hogy kifogja Niang büntetőjét.

Szczesny tevékenyen kivette a részét a Milan elleni sikerből azzal, hogy az első félidőben kifogta M'Baye Niang tizenegyesét, igaz a szabálytalanságot is éppen ő követte el Lapadulával szemben.

"Megnéztem Niang legutóbbi pár kihagyott büntetőjét és észrevettem, hogy akárhányszor amikor kihagyta, mindig megváltoztatta a sarkot."- ismerte el Szczesny.

"Legutóbb a jobb sarkot hagyta ki és reméltem, hogy most is váltani fog és megpróbálja a bal sarkot. A meccsek nem csak arról szólnak, ami a pályán zajlik, hanem arról is, hogy miként tanulmányozod a nagy játékosokat a meccs előtt."

"Túlságosan nem örültem a kifogott tizenegyesnek, inkább megkönnyebbültem, hiszen a büntető az én hibám volt. Nem szabadott volna kijönnöm és a legkevesebb az volt, hogy korrigálom a hibámat és kifogom a tizenegyest. Hatalmas megkönnyebbülés volt."

A kapus elsősorban a sikernek örült, mely hosszú idő után az első 1:0-ás siker volt.

"Nagyon sokat dolgoztunk a védekezésünkön az edzéseken, ezért nagyon örülök annak, hogy nem kaptunk megint gólt. Azt hiszem 18 hónap után most sikerült újra 1:0-ra nyernünk, ami azt jelenti, hogy sikerült megőriznünk a vezetésünket, ez pedig pozitívum."

"Nagyon koncentráltak és egységesek voltunk. Egy nagyon jó csapat ellen játszottunk és szerintem miután megszereztük a vezetést, nagyon jól védekeztünk, a középpályán pedig nagyon agresszívak voltunk. Semmi esélyük nem volt a gólszerzésre, nagyon profi munkát végeztünk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Szczesny, Serie A, Milan