Szczesny: A Romában jobb játékossá váltam

Szczesny: A Romában jobb játékossá váltam

A Roma lengyel kapusa kijelentette, a fővárosi együttesnél jobb játékossá vált.

Szczesny tavaly nyáron igazolt a Romához és rögtön ő lett a csapat elsőszámú kapusa.

"Kihívás volt számomra, mert elég sok évet töltöttem Londonban és már megszoktam. Van egy lakásom ott és a legtöbb barátom is ott van, ezért az elején nagyon nehéz volt emiatt."- mesélt a játékos a FourFourTwo-nak.

"De persze nem vagyok már gyerek és egy olyan lehetőségnek fogtam fel, ahol fejlődni és tanulni tudok. A nehézkes elmúlt szezon után úgy éreztem, hogy itt az idő az újrakezdésre, amire nagy szükségem volt akkor. Azért is mentem Rómába, hogy jobb kapussá váljak, így amikor visszatérek az Arsenalhoz, akkor versenybe tudok szállni az elsőszámú kapusposztért és vissza is tudom majd szerezni."

Szczesny tisztázta, hogy ő soha nem akarta végleg elhagyni az Arsenalt.

"Én sosem gondotam végleges távozásra, de egy újabb éves kölcsönadás rendben lenne. Szerintem mindkét fél számára az lenne a legjobb megoldás."

"Nem tudom, hogy pontosan miről tárgyalnak a felek, de ennek tökéletesen lenne értelme. Én szeretnék hétről hétre a pályán lenni, ebben pedig a Roma ideális számomra. Bizonyos esetekben könnyebb, más szempontból pedig nehezebb az olasz bajnokságban kapusnak lenni. Sokkal könnyebb például a gólvonal előtt, mert ott a kapusok lényegében érinthetetlenek és védettek. Amikor meg akarod szerezni a labdát, bármilyen lökés, vagy a legkisebb ütközés is szabálytalan, így könnyebb elhatároznod magad a kijövetelre."

"Viszont abban sokkal nehezebb az olasz bajnokság, hogy sokkal többet számít a taktika. Sokkal nagyobb a nyomás minden játékoson, hogy megfelelően hajtsa végre a taktikát, és ebben benne vannak a kapusok is, akiknek a védelmet kell irányítaniuk. Nekem ez nagyon pozitív változás, mert ennek segítségével nagyon sokat fejlődtem. Ezzel sokoldalúbb és teljesebb játékos lettem az egy évvel ezelőtti önmagamhoz képest."

"Az idő is sokkal jobb itt és az emberek is sokkal többet mosolyognak. De London az London, az én városom, mindig imádni fogom."

Szczesnyi nagyon szeretne még egy évet maradni, hogy meglássa, mire képes Spalletti a Serie A-ban és a BL-ben.

"A bajnoki címre még nem álltunk készen, azzal nagyon nehéz versenyezni, amit a Juve csinált, hogy az utolsó 25 meccséből 24-et megnyert. Ilyen szempontból nézve alig volt esélyünk."

"Viszont hiszek abban, hogy a klubon belül nagyon jól működő szervezet van és a keret van annyira jó, hogy jövőre versenyképes legyen. Ráadásul a játékosok is nagyon szeretnének nyerni valamit."

A hírek szerint a Chelsea nagyon szeretné megszerezni Radja Nainggolant a Romától, aki Szczesny szerint remekül illene az angol fociba, de reméli, hogy jövőre is a csapattársa lesz.

"Egyértelműen fantasztikusan illik az angol fociba. Nagyon jól a testi adottságai, erős, kemény felépítésű játékos. Nem fél senkitől és minden meccsen 90 percig robotol. Ehhez hozzájön a hihetetlen technikai tudása és máris egy kész játékost kapsz. Ha én lennék a Chelsea menedzsere, azonnal megvenném. De remélem, hogy ez nem fog megtörténni és jövőre is csapattársak leszünk."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Szczesny