Strootman: Sokkal tartozom a szurkolóknak

Strootman: Sokkal tartozom a szurkolóknak

A játékos úgy érzi, tartozik a szurkolóknak, ez pedig arra készteti, hogy mindent megtegyen a győzelemért.

"Mindig hálás leszek nekik azért, ahogy támogattak, amikor sérült voltam. Akkor is, amikor rövid időre visszatértem, de újra megsérültem. Úgy érzem, hogy tartozom nekik, ez pedig arra késztet, hogy mindent megtegyek a győzelemért."- mondta Strootman.

"Végig akarunk menni minden kiírásban és nyerni valami trófeát. Most nyerjük sorra a meccseket, de ezt kell továbbra is folytatnunk."

"Tavaly volt a szezonnak egy olyan periódusa, amikor nyertük a meccseket otthon, aztán a végén harmadikok lettünk csak. Most nem szeretnénk, hogyha ez megismétlődne."

"Az elmúlt 7 meccsünkből 5-ön nem kaptunk gólt és ezért az egész csapatot elismerés illeti, nem csak a védelmet. Szeretnénk több gólt szerezni és szórakoztatni a szurkolókat, de ugyanakkor az 1:0-ás sikerért is három pont jár."

"Tisztában vagyunk azzal, hogy egyelőre semmit nem nyertünk és számos területen fejlődnünk kell még. Nem tudom, hogy mi hiányzik ahhoz, hogy nyerjünk valamit, de lépésről lépésre, meccsről meccsre megtaláljuk majd."

"Hogyan értékelem a római karrierem? Nem játszottam még eleget. Most fizikálisan rendben vagyok és szeretném, ha folyamatosan a csapat segítségére lehetnék. Ezt a kérdést majd inkább a szezon végén tegyék fel, amikor talán végre nyertünk valamit."

A Roma versenyben van még a kupában és az EL-ben is, Strootman pedig szeretné mindkettőt megnyerni.

"A kupa? Hinnünk kell benne, hogy képesek vagyunk megnyerni. A Cesens elleni meccs nem lesz könnyű, mert van pár olyan játékosuk, akik pályára léptek a tavalyi Roma-Spezia meccsen és tudjuk, hogy annak mi lett a vége."

"A kupa mind a csapatnak, mind a klubnak nagyon fontos. Mindent meg kell tennünk a végső győzelemért, azonban most egyelőre a Sampdoria elleni meccsre kell koncentrálnunk."

"Ami az Európa Ligát illeti, alig várjuk a Villarreal elleni két meccset. Nem nagyon ismerem őket, pár meccsüket láttam a tévében, de az elmúlt 5-10 évben mindig jól szerepeltek."

"Jól képzett, gyors játékosaik vannak, de itt az idő, hogy kicsit tanuljanak tőlünk."

A Roma vasárnap a Sampdoria vendégeként lép pályára és hiába győzött a kupában 4:0-ra, Strootman nem számít könnyű meccsre.

"Idegenben, saját szurkolóik előtt sokkal nehezebb lesz. Genovában mindig nehéz, a Samp jó csapat és ezt ellenünk is megmutatták már. A maximumot kell majd nyújtanunk, ha meg akarjuk szerezni a három pontot."

"Hogy kire fogunk odafigyelni? Ezt itt az interjúban nem árulhatom el. Taktikailag nagyon erősek és Luis Muriel kimondottan jó játékos, bár nem csak ő. Azt hiszem az a legfontosabb, hogy csapatként a legerősebbek."

"Különösen hazai pályán, nagyon oda kell majd figyelnünk, hogy ne kapjunk gólt. Ha kikapunk, az csakis a mi hibánk lesz, ezért meg kell mutatnunk, hogy készen állunk a Sampdoria ellen."

Strootman a Roma jelenlegi edzőjét, Luciano Spallettit is méltatta.

"Taktikailag nagyon képzett, a meccsekre hihetetlenül jól felkészít bennünket. Azt is elérte, hogy képesek vagyunk a győzelem érdekében a meccsen többször is formációt váltani."

"Az edzéseken is tettenérhető a győzniakarás, szinte minden nap egy mini verseny, legyen az edzőmeccs, vagy egy szimpla cicázás."

"Időről időre fenéken billent bennünket és erre bizony szükségünk is van, mert törekednünk kell a céljaink elérésére."

"Spalletti akkor érkezett, mikor én már a harmadik műtétemen voltam túl és a Primaverával edzettem. A középpálya nagyon jól teljesített Pjaniccsal, De Rossival és Nainggolannal. Mivel én tavaly szinte végig a kispadot koptattam, így sem fizikálisan, sem technikailag mem tudtam megfelelően felzárkózni, de ő végig támogatott."

"Ebben a szezonban nagyon sokszor beszélt velem már a felkészülési időszakban és most is. Azt mondta, nekem mindig játszanom kellene, ezért mihamarabb nyerjem vissza a régi formámat."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Strootman, interjú