Strootman: Remek dolgokat érhetünk el idén

Strootman: Remek dolgokat érhetünk el idén

A holland középpályás reméli, hogy a következő szezon remekül sikerül a Roma számára.

Strootman jelenleg az amerikai túrán szerepel a Romával és Detroitban állomásozik a csapat, ahol a Roma TV-nek adott interjúban elmondta, bízik abban, hogy remek szezonja lesz a csapatnak.

"Tényleg hiszek abban, hogy idén remek dolgokat érhetünk el. A klub vezetése tudja, hogy hogyan kell erős csapatot építeni. Az elmúlt évek során is megmutatták már és idén is látni fogjuk."- mondta Strootman.

Mik az első benyomásaid a túráról?

"Elégedett vagyok az elmúlt év befejezésével, a szerződéshosszabbításommal és hogy sikerült a második helyen végeznünk, ezzel automatikus BL indulást elérni. Most pedig itt vagyok újra a csapattal és készülünk az új szezonra. Elég hosszú szabadságunk volt, ami nagyon jól jött mindannyiunknak, mert így volt alkalmunk pihenni. Most viszont már készen állunk az újrakezdésre."

Mi a véleményed az új edzőről?

"Keményen dolgozunk, ahogy eddig is. Egy új edző mindig hoz némi változást magával. Beszéltem vele és a többiekkel is. Mennünk kell előre és keményen kell dolgoznunk, mert csak így állhatunk készen az új szezonra."

Te vagy a holland válogatott és a Roma egyik vezetője. Az emberek azt várják tőled, hogy itt a fiatalokat is te vezesd.

"Én mindig szeretek segíteni a fiataloknak, de a mi vezetőnk Daniele De Rossi. Én csak a munkám végzem és segítek a csapatnak nyerni, ehhez pedig mindent megteszek, hogy elérjük a céljainkat. Amennyiben mások azt mondják, hogy én vagyok a vezető, akkor az szép... de én nem ezt mondanám magamról."

Milyen élmény volt számodra az amerikai futball Detroitban?

"Azt kell mondanom, hogy fiatalon a megfelelő döntést hoztam. A labdának kereknek kell lennie, nem oválisnak. Nem nagyon hozott lázba az itteni bemutató. Inkább az foglalkoztat, hogy a PSG elleni első amerikai meccsen jól szerepeljek."

Te már veteránnak számítasz ezeken a külföldi túrákon. Milyen érzés visszatérni Amerikába?

"Remek, mint mindig. Örülök annak, hogy nem kell körbeutazni a fél világot és kicsit több időt tudunk eltölteni egy helyen és ezáltal minőségibb edzéseket tudunk végezni. Most Detroitban vagyunk, majd innen megyünk Bostonba és ott leszünk egy darabig.  Nagyon keményen kell dolgoznunk, mert igen erős csapatok ellen fogunk barátságos meccseket játszani és azokra a meccsekre is készen kell állnunk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Strootman, interjú