Strootman: Régóta tudtam, hogy maradni akarok

Strootman: Régóta tudtam, hogy maradni akarok

2022-ig meghosszabbította a szerződését a Romával Kevin Strootman, aki már régen eldöntötte, hogy maradni akar az olasz fővárosban.

2022-ig hosszabbítottál, hogy érzed most magad?

"Nagyon boldog vagyok, ez egy különleges pillanat számomra. A Roma mindvégig mögöttem állt és támogatott, amikor sérült voltam: a vezetőség, a szurkolók, a játékosok és az edzők is segítettek, ezért nagyon örülök annak, hogy maradok."

Mi volt a legnagyobb ok, hogy maradtál?

"Hogy jól érzem magam itt, szeretem a várost, a csapatot, a focit és Olaszországot összességében. Megjelent a sajtóban néhány pletyka, de nagyon jó a kapcsolatom a vezetőséggel és gyakran egyeztettünk. Már régóta tudtam, hogy maradni akarok."

A klub támogatása a sérülésed idején növelte a csapat iránti szeretetedet?

"Egyértelműen. Az volt az első alkalom, hogy egy ilyen komoly sérüléssel kellett megküzdenem: két évig nem játszottam. Mindenki mellettem volt akkor, az orvosi stábbal együtt, akik a klubnak dolgoznak. Ez elég speciális dolog és részben ez is az oka annak, hogy maradok. Másrészről nyerni szeretnék valamit a Romával, mert mindenki azt mondja nekem, hogy ha sikerül valamit nyernem ebben a városban, akkor az fantasztikus lesz. Mindent megteszek majd ennek érdekében, hogy nyerjek valami trófeát."

A Genoa ellen nagyon jól ment a játék neked. Az volt az igazi Strootman, akit ott láttunk?

"Nem is tudom, ez rajtatok áll. Én mindig a maximumot nyújtom a csapatért. Néhány meccsen jól játszottam, néhányan nem annyira, de mindig mindent megtettem, amit tudtam. A sérülésem után nem volt olyan egyszerű visszanyerni a legjobb formámat. Mindig keményen dolgozom és boldog vagyok, ha a csapat nyer, függetlenül az én teljesítményemtől."

"Voltak kemény időszakok a szezonban, volt egy olyan periódus, amikor nem ment a játék. Az elmúlt szezonban 4, vagy 5 meccset játszottam, míg idén volt 40, vagy 50 meccs is, ami mind fizikálisan, mind mentálisan nagyon nehéz. Az öreg akkor is játszatott, amikor nem ment a játék és ez önbizalmat adott. A szezon első felében csodálatos volt gólt szerezni a derbin. Az nagyon megdobta az önbizalmam, mert a saját szurkolóink előtt betalálni a derbin igazán különleges."

Hogyan értékelnéd az idei évet?

"Nem nyertünk semmilyen trófeát és a Roma mindig győzelemre játszik. A bajnokságban bejöttünk a második helyre egy nagyon erős Juventus mögött, egy lépéssel a Napoli előtt. Nem szabadott volna úgy vesztenünk, mint ahogy az Európa Ligában, amikor otthon nagyon jól játszottunk és csak egy gól kellett volna a továbbjutáshoz. A derbi vereséget a kupában nagyon nehéz volt feldolgozni. Mindazonáltal meglett a második hely. Nagyon fontos a város és a klub számára, hogy jövőre a BL-ben indulhatunk, ez volt a célunk és sikerült elérni."

A 2016-17-es szezon volt az egyik legjobb a Roma történelme során, a legtöbb gólt és a legtöbb pontot szerezte a csapat. Jó úton vagyunk?

"Mivel a Napoli, az Inter, az AC Milan és más nagyon jó csapatok előtt végeztünk, ezért elmondhatjuk, hogy jól szerepeltünk. Voltak, akik lekicsinylően beszéltek rólunk és csak azt emelték ki, hogy a Napolinak milyen jó szezonja volt, de mi végeztünk a második helyen és nem ők. Elégedettek vagyunk, de nyerni akarunk valamit. Ennek érdekében pedig keményen kell dolgoznunk és remélem, hogy már jövőre összejön."

Mindannyian részese voltunk vasárnap Totti búcsúztatásának. Mi játszódott le a fejedben akkor?

"Nagyon különleges volt. Azt hiszem, még további 5 évig folytathatná a játékot. Fantasztikus dolog volt az öltözőben és a pályán mellette lenni. Az egész világ róla beszél, a mi kapitányunkról. Megváltoztatta a futballt és a város szimbólumává vált. Ő maga a Roma. A vasárnap mindenki számára nagyon megható volt. Még sosem láttam ennyi embert sírni; 50 éves emberek könnyeztek, ahogy az összes csapattársam. Mindenképpen szerencsésnek tartom magam, hogy együtt játszhattam és edzhettem vele."

A klub új sportigazgatója, Monchi egy hónapja csatlakozott a klubhoz. Volt már alkalmad beszélgetni vele? Elmondta a terveit neked?

"Igen, már beszéltünk. Egyenesen megkérdezte, hogy maradni akarok-e, én pedig azt válaszoltam, hogy igen, maradni akarok. Erre ő azt válaszolta, hogy akkor gyerünk, írjuk alá az új szerződést. Ezt nagyon bírom benne, hogy közvetlen, egyenes, ráadásul nagyon sikeres volt a Sevillánál. Örülök neki, hogy minket választott, pedig voltak más lehetőségei is. Ez is azt jelenti, hogy a Roma fejlődni akar és ez ennek a legjobb formája."

Üzensz valamit a szurkolóknak?

"Csak szeretnék köszönetet mondani nekik. Amikor sérült voltam és nem játszottam, akkor nagyon sokat segítettek. Mindig üzeneteket küldtek nekem és ezt szeretném megköszönni. Nagyon örülök annak, hogy további 5 évig maradok. Nyernünk kell valamit együtt, amihez szükségünk lesz rájuk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Strootman, szerződéshosszabbítás, interjú