Strootman: Nagyon várom már a meccseket

Strootman: Nagyon várom már a meccseket

A holland középpályás is részt vett a Villa Stuart klinikán tartott vizsgálatokon, ahol újra találkozhatott a csapattársaival.

Másfél év kényszerszünet után 2016 februárjában tért vissza a pályára Kevin Strootman, aki nagyon magabiztos az állóképességét illetően és nagyon örül annak, hogy 2 év után újra a csapattal kezdheti meg a felkészülést.

"Alig várom, hogy újra meccseket játszhassak. Nagyon jól érzem magam és a térdem is rendben van."- mondta Strootman, miután befejezték a vizsgálatokat.

"Nagyon fontos, hogy a csapat többi tagjával együtt kezdhessem a felkészülést, hiszen erre az elmúlt két szezonban nem volt alkalmam."

Hogy mentek az orvosi vizsgálatok ma?

"Mindent megtettünk, amit kértek és szerintem minden jól sikerült. Én már hozzászoktam ezekhez a tesztekhez és végre holnap már a pályán lehetünk újra. Az elmúlt szezonban csak 4 meccset játszottam, de most szeretnék visszatérni és a maximumot nyújtani."

Ez a te éved lehet?

"Ilyennel nem idegesítem magam - ez a Roma éve kell, hogy legyen, nem az enyém. Én a csapatot akarom segíteni és ha 100%-os leszek, akkor képes leszek arra, hogy jó munkát végezzek."

A tavalyi edzésekből kiindulva kemény munkára számítasz Luciano Spallettitől a felkészülési időszakban?

"Igen, mindeképpen. Az elmúlt szezon utolsó 4-5 hónapjában elég keményen dolgoztunk és ez mindenkinek nagyon fontos volt. Mindenesetre a 4-5 hét múlva esedékes Bajnokok Ligája selejtezőre 100%-os állapotban kell lennünk."

Milyen volt a holland válogatottal a szezon végén az a pár mérkőzés, amiken pályára léptél?

"Tökéletes volt. Három meccset játszottam 10 napon belül a válogatottban és ez azt jelentette, hogy további két hetet edzettem, valamint ott voltak a meccsek. Sajnos Hollandia nem jutott ki az Eb-re, de most már csak a jövőre koncentrálok és jól szeretnék szerepelni mind a Romával, mind a válogatottal."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Strootman