Strootmant két mérkőzésre eltiltották

Strootmant két mérkőzésre eltiltották

A Lega Serie A kétmeccses eltiltással sújtotta Kevin Strootmant a vasárnapi mérkőzésen történtek miatt.

A vasárnapi római derbin Strootman szerezte a Roma első gólját, majd a középkezdéshez visszatérve egy vizespalackból leöntötte Danilo Cataldit, aki erre válaszul megrántotta a játékos mezét a nyakánál.

Cataldi piros lapot kapott a játékvezetőtől, Strootman pedig sárgát, azonban utólag a Lega Serie A fegyelmi bizottsága két mérkőzésre eltiltotta a Roma középpályását.

Strootman így nem léphet pályára a Milan és a Juventus elleni mérkőzéseken.

A Roma vezetőségét megdöbbentette a hír, Mauro Baldissoni nem győzőtt hangot adni csalódottságának és meglepettségének.

"Őszintén megdöbbentünk a hír hallatán. Egyértelmű, hogy azonnal beadtuk a fellebbezésünket, amit még a Milan meccs előtt meghallgatnak. A döntés eléggé vitatható, mert a videó bizonyítékon látható, hogy Cataldi megjátszotta magát és végül ő volt az, akinek erőszakos volt a magatartása."- nyilatkozta Baldissoni.

"Strootman elesett, mert Cataldi visszarántotta, ott nem volt szimulálás. Mindenki így viselkedik, akit a nyakánál fogva visszarántanak."

"Sajnos az évek során a sport igazságszolgáltatási rendszere sokat változott és mindig a Roma issza ennek meg a levét."

"Eléggé kritikus időszaka ez a szezonnak, éppen a harmadik és az első ellen jönnek komoly meccseink és véletlenül éppen ekkor kapunk ilyen eltiltást. Ez az első eset, hogy egy szabályt így hoztak meg és alkalmaztak és megint csak a Romával szemben, mint kísérleti alannyal, mikor két igen nehéz meccs van a láthatáron."

"Reméljük, hogy pénteken meghallgatnak minket és mi minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy megvédjük magunkat és kérjük a szurkolókat, hogy álljanak mellénk. Ezért kérek mindenkit, hogy jönnön ki a Milan elleni meccsre, hiszen a Roma erős mint klub és erősek a szurkolói, együtt pedig még erősebbek lehetünk."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Strootman, Baldissoni