Strootman: Jöhet a Qarabag

Strootman: Jöhet a Qarabag

A Roma könnyedén legyőzte péntek este a SPAL együttesét, így minden idegszálával már a Qarabag elleni BL találkozóra összpontosíthat.

A Roma Dzeko, Strootman és Pellegrini góljaival legyőzte az újonc SPAL együttesét, a vendégek részéről a Roma nevelés Viviani szépített.

"Sokan azt hiszik, hogy az ilyen hazai meccsek, mint a SPAL elleni könnyűek, pedig ezek sosem könnyűek. Persze minden könnyebb lett, amikor 10 emberre fogyatkoztak 10 perc után."- kezdte Strootman.

"Az első félidőben jól játszottunk, majd a másodikban kicsit kiengedtünk, így szépíteni is tudtak. A legfontosabb az, hogy megszereztük a 3 pontot, és most már a Qarabag elleni meccsre tudunk összpontosítani."

Így folytatódhat a jó sorozat...

"Rengeteg területen van még miben fejlődni. A Genoa ellen is meg kellett volna szereznünk a három pontot a döntetlen helyett. Jól szereplünk, de még keményebben kell dolgoznunk, ha szeretnénk az első helyekért versenyben lenni."

A gólod lökést adhat a későbbiekre?

"Igen, mindenképpen! Olyan érzésem volt, mintha 3 éve nem rúgtam volna gólt a Romában. Ez nekem, és a csapatnak is jó. Még mindig szükség van egy kicsit a régi önbizalmamra, de keményen dolgozunk, hogy fejlődjünk."

A következetesség a top csapatok ismérve. Mit gondolsz, a Roma azonos szinten van a Napolival és a Juvéval?

"Ezt a kérdést sosem akkor teszik fel, amikor kikapunk, vagy döntetlent játszunk, csak amikor nyerünk. Mindkettő nagyon jó csapat, de mi csak saját magunkkal foglalkozunk, és azzal, hogy jól teljesítsünk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Strootman, SPAL, Serie A