Strootman: Fel kell nőnünk a feladathoz

Strootman: Fel kell nőnünk a feladathoz

A holland játékos úgy véli, mivel a Roma a legrangosabb kupasorozatban fog szerepelni, ezért a csapatnak fel kell nőnie a feladathoz.

A Roma holnap este a spanyol Atletico de Madridot fogadja a Stadio Olimpicóban, ahol kisebb szünet után játszanak majd újra Bajnokok Ligája találkozót.

Mennyire fontos számodra, hogy újra egy ilyen rangos sorozatban játszhatsz, mint a Bajnokok Ligája?

"Mindannyiunknak fontos, mert tavaly nagyon keményen megdolgoztunk azért, hogy a második helyen végezzünk, és hogy újra ebben a sorozatban vehessünk részt. Egyértelmű, hogy tavaly a Porto elleni kiesés mindannyiunkat nagyon bántott, de idén visszatértünk és újra top csapatok ellen fogunk pályára lépni. Egy játékos számára pedig ez a legjobb dolog."

Talán kevés olyan csapat van Európában, amelyiknek annyira erős középpályája lenne, mint a Romáé. Ez lenne az a terület, amivel a Roma akár nyerhet is holnap?

"Mindenki folyton azt hajtogatja, hogy erős a középpályánk, de nekünk ezt minden meccsen bizonyítanunk is kell. De Rossi nagyon sokat szerepelt már a BL-ben, az Európa Ligában és nemzetközi tornákon, ő egyáltalán nincs híján a tapasztalatnak. Viszont Radjának és nekem kicsit kevesebb a tapasztalatunk. De nem minden csak a középpályáról szól, igaz megvan a szerepünk, hogy mit kell játszanunk, de az egész csapat kell hozzá. Nekem személy szerint ráadásul egy kicsit többet is kell nyújtanom, mert nem mindig játszottam jól."

"Meg kell mutatnunk minden meccsen, hogy jók és erősek vagyunk. A BL-ben már minden ellenfél nehéz és minden csapat jó játékot játszik. A holnapi meccsen nekünk is sokkal magasabb színvonalon kell teljesítenünk."

Azt mondtad, hogy tavaly nem mindig játszottál jól. Most már úgy érzed magad, mint aki a sérülés előtt voltál, vagy még mindig szükség van egy kis időre, hogy az igazi Kevint lássuk?

"Ez elég nehéz kérdés, de remélem, hogy a holnapi meccs után ti is tudni fogjátok a választ. Talán eljöttök és megmondjátok, hogy ez az igazi Strootman volt, vagy sem. Talán változott némi a játékomban, hiszen két évet kihagytam és az nagyon hosszú idő. Mindig többet kell majd tennem azért, hogy felkészüljek a meccsekre, mindig nagyon oda kell majd figyelnem a felkészülésre."

"Fizikálisan rendben vagyok, különösen ha azt nézzük, hogy tavaly több mint 50 meccsen léptem pályára. Amikor kezdek fáradni, akkor a könnyű dolgokat is elkezdem elrontani. Ez az, amiben sokat kell még javulnom."

A nyáron sokszor jelentek meg olyan pletykák, miszerint távozol a Romától. Gondoltál valaha arra, hogy elhagyd a klubot?

"2 hónappal ezelőtt hosszabbítottam 5 évet. Nem gondoltam arra, hogy távozom."

Mit gondolsz, erősebb ez a csapat, mint a tavalyi?

"Ezt nehéz megmondani, mert eddig csak két meccset játszottunk. Nem lehet egyértelműen összehasonlítani a két csapatot. Talán majd 1 hónap múlva már lehet összehasonlítást végezni. Nagyon magabiztosak vagyunk abból a szempontból, hogy tudjuk mit szeretnénk játszani és miként készüljünk fel az egyes mérkőzésekre. De ezeket át is kell tudni ültetni a gyakorlatba, ha szeretnénk a tavalyinál is jobban szerepelni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Strootman, Bajnokok Ligája, Atletico Madrid