Strootman: Ez szégyen volt

Strootman: Ez szégyen volt

A holland játékos szerint szégyen, hogy a Roma hazai pályán kapott ki az egy félidőt 10 emberrel játszó Atalanta ellen.

"Ha az első félidőről beszélünk, akkor kijelenthetjük, hogy szégyen volt az a játék hazai közönség előtt."- mondta a középpályás.

"Szerintem ez pszichológiai probléma lesz, mert nincs önbizalmunk, és nem merjük felvállalni a felelősséget. Hiszek benne, hogy ez nem taktikai, vagy fizikális probléma. Túl kell jutnunk ezen a helyzeten, mert érezhetően és jól láthatóan szenvedünk. Kemény munkával tudunk visszatérni a megszokott szintünkre."

"Ehhez viszont mindenkitől több kell, tőlem is. A kialakult helyzetért mindenkinek vállalnia kell a felelősséget. Én még sosem játszottam ilyen rosszul az itt eltöltött 4 évem alatt. A második félidőben próbálkoztunk, de késő volt."

A Roma az utóbbi időszakban komoly hullámvölgybe került, kiesett az Olasz Kupából, és az utolsó 3 bajnokiján mindössze 1 pontot gyűjtött, melynek következtében a Lazio is megelőzte, így visszacsúszott az 5. helyre.

"Nem tudom mi történt azután, hogy megnyertük a BL csoportunkat. Ezt nehéz megmagyarázni. Mindenkinek ki kell vennie a részét abból, hogy kimásszunk ebből a gödörből, a csatároktól kezdve a védőkig, mindenkinek. 95 percen keresztül kell a maximumot nyújtani."

Most két hét szünet következik a bajnokságban, így a csapatnak lesz ideje átbeszélni a kialakult helyzetet.

"Természetesen, és egyértelmű, hogy már meg is tettük. Minden nap együtt dolgozunk a pályán, és azon kívül is, még ha sokan azt is gondolják, hogy nem csinálunk semmit."- válaszolta kicsit dühösen a játékos.

"Önbizalmat csak úgy lehet szerezni, ha jól játszol, és nyersz. Ha úgy játszom, ahogy tegnap, akkor nem fogok tudni segíteni. Magunkba kell néznünk, és ki kell találni, hogy miben kell javulni."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Strootman, Atalanta, Serie A