Strootman: Amikor a doktor azt mondta, soha többet nem futballozhatok, csúnyákat gondoltam

Strootman: Amikor a doktor azt mondta, soha többet nem futballozhatok, csúnyákat gondoltam

A játékos az Independent-nek adott hosszabb interjúban mesélt a sérüléséről, a Romáról, és a Bajnokok Ligájáról.

A holland középpályás 2014 márciusában szenvedett először térdszalagszakadást, melynek következtében a világbajnokságot is kénytelen volt kihagyni. Novemberben visszatért a pályára, de mindössze 8 hétre, mert újabb két térdműtét következett. Ezt követően az orvosok azt mondták neki, hogy már soha nem fog 90 percet bírni a lába.

"Az első sérülésem után visszatértem, majd jött a második, és a harmadik is." - kezdte Strootman az interjút.

"Közel 2 évig nem játszottam, és az utolsó sérülés volt az, ami a legjobban megviselt. Sikerült felépülnöm a műtét után, megcsináltam a rehabilitációt 6-7 hónapon keresztül, de újabb műtétre volt szükség. Ez az időszak nagyon nehéz volt számomra, sokszor gondoltam arra, hogy lehet nem is tudok majd játszani többet. Az emberek is azt mondták, hogy a legmagasabb szinten már nem fogok tudni játszani."

"Amikor az orvos azt mondja, hogy már soha nem fogok tudni 90 percet futballozni, akkor igen, olyankor jut eszedbe az, hogy: 'Ohhh, b****meg...' Nagyon nehéz. De örülök annak, hogy megmutattam, nincs igaza. Újra a legmagasabb szinten akartam játszani, ami kockázatos volt, de én vállaltam a kockázatot."

"Nagyon jól érzem magam most, és ilyen meccseken léphetek pályára, mint a Barcelona elleni BL-negyeddöntő, vagy a közelgő elődöntő. Azt mondták, sosem fogok a legmagasabb szinten játszani már, de futballistaként ez a legmagasabb szint."

A középpályás ebben a szezonban sokkal inkább technikai feladatkört tölt be a középpályán, semmint aggresszív, mindenkinek odalépő, szerelő feladatkört.

A Roma holnap a Liverpool ellen játszik BL-elődöntőt, és az angol együttesben pályára lép majd a tavaly még a Romát erősítő Mohamed Salah is, aki ebben a szezonban már 41 gólnál jár.

"Nem lep meg az, ahogy teljesít idén, inkább az, hogy mennyire könnyen megy neki a gólszerzés, és hogy milyen önbizalma van a kapu előtt. Nálunk is remekül szerepelt, számos remek gólt szerzett, és adott gólpasszokat, de emellett rengeteg helyzetet kihagyott, különösen mikor egy az egyben volt a kapussal szemben. Engem a sok gólja lepett meg, nem az, ahogy játszik. Itt is az ellenfelek rémálma volt, ahogy Angliában is."

"Ami a holnapi meccset illeti, van egy speciális taktikánt Salah-ra, de azt nem fogom megosztani senkivel. Az olasz védelem az, amiben reménykedni lehet."

A 28 éves játékos lojális a Romához, amit mi sem bizonyít jobban, hogy múlt nyáron hosszabbított az olasz együttessel. A sérülése előtt azonban több olyan pletyka is volt, miszerint Louis van Gaal vinné a Manchester Unitedbe, de végül ez nem történt meg.

"Soha nem beszéltem senkivel. Nem, nem, nagyon sok pletyka volt akkoriban, de csak a Romával beszéltem. Voltak klubok, akik érdeklődtek irántam, de ez mindenkivel előfordul. Sosem jött szóba az, hogy távozzak. Leginkább a média volt az, amelyik generálta ezeket a pletykákat, de én jól éreztem magam itt, és ez most is így van."

Forrás: forzaitalianfootball.com

Címkék: AS Roma, Strootman, Liverpool, Bajnokok Ligája, interjú