Strootman: A Roma egyszerre több fronton is képes megállni a helyét

Strootman: A Roma egyszerre több fronton is képes megállni a helyét

A holland középpályás úgy véli, a Roma megfelelő összpontosítással akár több fronton is képes megállni a helyét.

Strootman az uefa.com-nak beszélt arról, hogy a csapat bármit képes lehet elérni az idei szezonban, ha a saját teljesítményére összpontosít és nem azzal foglalkozik, hogy a riválisok mit csinálnak.

A sérülésed óta mennyire nézel másként a futballra?

"Szerintem most teljesen más ember vagyok. Megpróbálom magam a lehető legjobb formában tartani - még annál is jobban, mint korábban voltam. Tényleg nagyon keményen dolgozom a fizikai felkészültségemen. Az edzések előtt és után is ott vagyok a konditeremben és együtt dolgozom az orvosi stábbal is. El kell felejtenem azt, ami történt és csak előre tekinteni. Jól érzem magam és nincs más dolgom, mint visszatérni a 100%-os állapotomhoz. Ehhez pedig minél több meccset kell játszanom, keményen kell edzenem és remélem, hogy a dolgok továbbra is jó irányba haladnak majd."

Nagyon hosszú ideig sérült voltál és többször is műtöttek. Tartottál attól valaha is, hogy nem fogsz tudni visszatérni?

"Nagyon nehéz időszak volt, különösen a három műtét miatt. Az utolsó volt a legkeményebb. Mikor már azt hittem, hogy jobban vagyok, azt mondták, hogy valami nincs rendben és ezért újabb műtétre van szükség. Borzasztó érzés volt. Mindenki mellettem volt, támogatott, az orvosi stáb, a csapattársaim és az edzők is. Ez adta a megfelelő motivációt arra, hogy mindent beleadjak annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb visszatérjek. Most pedig nagyon boldog vagyok, hogy újra tudok játszani."

A szurkolók szeretik a keménységed és a versenyszellemed, de milyen vagy a pályán kívül?

"A magánéletben nagyon fesztelen vagyok. A pályán nem szeretek veszteni, ezt láthatják is, de ez mindig így volt. Nyilván senki nem szeret veszteni, de az én esetemben az arcomra nézve látni lehet, hogy mennyire rosszul érint a vereség. Szerencsére a pályán kívül sokkal nyugodtabb vagyok."

Rudi Garcia, a Roma volt mestere a mosógéphez hasonlított téged, mert te végzed el a pályán a piszkos munkát azzal, hogy visszaszerzed a labdát és újra megjátszod a csapattársaidat. Mi a véleményed erről?

"Egy kicsit vicces volt, de egyben egy nagyon szép elismerés is, de közben a szurkolók elkezdtek mosógépnek becézni és most is így neveznek. Mindenesetre, amikor egy edző valami pozitívumot mond rólam, az mindig jól esik."

Milyennek találod a munkát Luciano Spallettivel?

"Nagyon jó a kapcsolatom vele. Nagyon sokat játszom és amikor sérült voltam, akkor is 100%-ig támogatott. Még a rehabilitációs időszakban is ott volt mellettem. Nagyon jó kapcsolatot tud kiépíteni a csapattal és imádja a taktikai munkát. Köszönhetően az általa megkövetelt kemény munkának, mostanában elég jó eredményeket érünk el és reméljük ez így is marad."

Mik a Roma céljai az idei szezonra? Ha választhatnál a bajnoki cím és az Európa Liga győzelem között, melyiket választanád?

"Nem kell választanom, mert mindkét sorozatban a győzelemre törekszünk. És még ott van az Olasz Kupa is. Persze egyik sem lesz könnyű. Az EL-ben amennyiben továbbjutunk a csoportból, akkor már fel kell készülnünk a BL-ből harmadikként kiesett csapatokra is. Mindig a következő meccsel foglalkozunk, de a célunk az, hogy olyan messzire jussunk, amennyire csak lehet."

A Serie A-ban a Juventus a fő riválisotok. Egész szezonban őket üldözitek.

"Nem akarok a Juventusról beszélni. Remek csapatuk van, az utóbbi 5 bajnokságot sorozatban megnyerték, de mi a Roma vagyunk és én csak magunkról szeretnék beszélni. Rajtuk kívül még van pár igen jó csapat a Serie A-ban - Napoli, Inter, Milan, Lazio - de nekem csak a Roma számít. Nekünk csak magunkkal kell foglalkoznunk és arra kell koncentrálni, hogy megnyerjünk minden meccset, nem pedig abban reménykedni, hogy a Juventus veszít."

Neked már van azzal kapcsolatban tapasztalatod, hogy milyen hosszú ideig sérülés miatt távol lenni a pályától. Milyen tanácsot adnál Alessandro Florenzinek?

"Rohadt egy pech volt, hogy elvesztettünk egy olyan játékost, mint Florenzi, mert ő létfontosságú a csapat számára. Ő a harmadik számú csapatkapitányunk, bárhol képes játszani, erre most ugyanaz a sérülése van, mint nekem volt: térdszalag szakadás. Tudom, hogy most nagyon nehéz, de meg kell tanulnia együtt élni ezzel a helyzettel. Mindannyian tudjuk, hogy nagyon erős mind fizikálisan, mint mentálisan és sokkal erősebben tér majd vissza, mint előtte volt. Meggyőződésünk, hogy kulcsfontosságú játékosa lesz a csapatnak még ebben a szezonban."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Strootman