Strootman: A legjobb tudásommal akarom segíteni a csapatot

Strootman: A legjobb tudásommal akarom segíteni a csapatot

Annak ellenére, hogy a holland játékos inkább a pályán bizonyítana, azért a média kérdéseire is szívesen válaszolt a pinzolói edzőtáborban.

"Fizikálisan renden vagyok, de van különbség az egészségesnek és a 100%-osnak lenni között. Ahogy az edző is mondta, meccsekre van szükségem, mind barátságosra, mint tétmeccsekre. Viszont fizikálisan jól érzem magam és ennek nagyon örülök. A térdem is jól érzi magát, az orvosok igazán jó munkát végeztek."- kezdte Strootman.

Már viselted a csapatkapitányi karszalagot és Luciano Spalletti azt mondta, hogy vezetői képességeid vannak a pályán és azon kívül is. Ez nem tesz rád extra felelősséget?

"Már van pár csapatkapitányunk. Szeretnék segíteni a csapatnak, de ehhez 100%-os állapotban kell lennem. Ha nem érzem magam így, akkor nem tudok segíteni."

A Juventus folyamatosan erősít. Nem aggódsz emiatt?

"A Romának a bajnoki címért kell harcolnia. A Juventus az elmúlt 5 évben bajnok volt, a legutóbbi kettőt elég könnyen megnyerte, ráadásul igen jó játékosokat igazolnak, de nekünk arra kell fókuszálnunk, hogy megnyerjük a saját meccseinket. A Juventusszal csak kétszer játszunk a bajnokságban. Jó csapatuk van, de a Romának is versenyben kell lennie a bajnoki címért."

Louis van Gaal szerint te egyike vagy annak a kevés középpályásnak a világon, aki egymaga képes meccset nyerni.

"Vele mindig jó volt a kapcsolatom. Ő egy top edző, aki elég sok dolgot nyert. Ha ezt mondta, akkor jó ezt hallani, de nem értek vele teljesen egyet. 11 játékosra van szükség a futballban. Szeretnék segíteni a csapatnak, de nem fogok minden meccsen mesterhármast szerezni. Mások lehet ezt mondják, de szerintem ez nem igaz."

Szerinted a Románál vezető lehetsz?

"Az elmúlt két évben jó, ha 5 meccset játszottam, nem tudtam segíteni a csapatnak. Aztán a tavalyi év második felében a kispadon ücsörögtem, mert a többiek jól teljesítettek, ezért nem nagyon szeretnék arról beszélni, hogy vezető lehetek. Én egyszerűen csak szeretném visszanyerni a formámat. Már van három csapatkapitányunk, annyi elég. Mindössze 40 meccset játszottam a Romában, szeretnék minél többet játszani és fontos részévé válni a klubnak, a csapatnak, mert ahogy a dolgok most állnak, nem vagyok az."

Milyen poszton tudod elképzelni magad Spallettinél?

"Én csak játszani akarok. Ha az edző a védelem előtt, vagy a támadók mögött játszat, az nekem jó. Én a maximumot fogom nyújtani. Jól érzem magam a középpályán. Sok középpályásunk van, akik jól teljesítettek, de én szeretnék visszakerülni a csapatba."

A klub ajánlott új szerződést?

"A menedzserem egyeztet a klubbal, igaz nem a szerződésem meghosszabbításáról. Megmondtam a menedzsmentnek, hogy most csak a focira szeretnék fókuszálni, nem pedig a szerződésre. A klub mindig támogatott, de én most szeretnék a csapat fontos részévé válni."

Észrevettél különbséget Luciano Spalletti és Rudi Garcia edzésmódszerei között?

"Mindketten különbözőek, de kicsit veszélyes összehasonlítani a két remek edzőt. Spallettivel sokkal több taktikai dolgot csinálunk és nekem tetszik az, ahogy ő dolgozik. Eddig 10 edzésünk volt és még nagyon sok lesz, mert készen kell állnunk a Bajnokok Ligája selejtezőre, ami számomra az év legfontosabb meccse lesz."

Fogsz valaha a Juventushoz igazolni, mint Pjanic?

"Nem, én nem."

Georginio Wijnaldum neve többször szóba került a Romával kapcsolatban, mit tudnál nekünk elmondani róla?

"Wijnaldum remek játékos, kicsi korom óta ismerem. Vannak jó középpályásaink itt, de ő is nagyon jó. A menedzsmentet kell megkérdezni arról, hogy ide igazol-e."

El tudod képzelni magad a válogatottban, mint vezető?

"Ezt is nehéz megválaszolni. Az elmúlt években 3 barátságos meccset játszottam csak a válogatottban. Viszont hatalmas dolog a válogatottban játszani. Sajnos idén az Eb-re nem jutottunk ki, pedig nekünk mindig ott kellene lennünk a nagy világeseményeken. Mindent megteszek majd, hogy sikerüljön kijutni a Vb-re. Játszani akarok. Ahogy Totti, De Rossi, Florenzi és Nainggolan is mindannyian lehetséges csapatkapitányok itt, úgy a válogatottnál is ott van Robben, Van Persie és Sneijder. Ők mindannyian lehetnek csapatkapitányok, én csak játszani akarok."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Stroootman