Strootman a Juve elleni meccsről

Strootman a Juve elleni meccsről

A holland középpályás kihagyta a Cagliari elleni mérkőzést, de a Juventus ellen már visszatér a pályára.

A sorsolást követően gondoltátok volna, hogy egészen az elődöntőig meneteltek?

"Már hozzászoktunk, hogy mindig a legnehezebb ellenfeleket kapjuk. Az első meccsen az Atletico ellen jól játszottunk, aztán egyre nehezebb dolgunk lett, de Alisson remekül védett, volt vagy 31 védése. Élete meccsét játszotta. A Chelsea ellen idegenben döntetlent játszottunk, pedig győzelmet érdemeltünk volna, aztán a hazai mérkőzés nagyon különlegesre sikerült az angol csapat ellen. Ha visszagondolok ezekre a meccsekre, akkor csak az a cél jut eszembe, hogy még egy pontot kell szereznünk, és akkor jövőre is ilyen meccseken, ilyen erős csapatok ellen léphetünk majd pályára."

Mi maradt meg az egészből tapasztalatnak?

"Nehéz azt kijelenteni, hogy jövőre is eljutunk idáig, mert ehhez szerencse is kell, de szeretnénk még jobban szerepelni, ami azt jelenti, hogy a döntőbe akarunk jutni. Jelen pillanatban viszont nem ezzel foglalkozunk, mindig csak a következő találkozóra összpontosítunk, meg kell szereznünk azt az 1 pontot. Először jussunk be a BL-be, aztán majd meglátjuk."

Elméletileg egy pont elég, de a Juventus elleni mérkőzések sosem egyszerű meccsek, különböznek a többitől.

"Igen, nyerni akarunk, ahogy az is biztos, hogy ők is harcolni fognak. Okosan kell játszanunk, és ha a 90. percben döntetlen lesz az állás, akkor nem fogjuk Alissont felküldeni előre, hogy szerezzen gólt."

Ez lesz az utolsó meccsetek hazai pályán, a saját szurkolóitok előtt.

"Mindent bele kell adnunk. Remélem, hogy a Liverpool elleni meccshez hasonló telt ház vár majd bennünket. Egy ilyen stadionban egyszerűen nem játszhatsz rosszul."

A Roma történelmében most fordul elő majd először, hogy több pontot szerez idegenben, mint hazai pályán. Mi ennek az oka?

"Nem tudom, hogy ez véletlen egybeesés, vagy hogy lenne különösebb oka, talán az, hogy a BL meccsek után többször következett hazai bajnoki. De nehéz megérteni, hogy van-e ennek különleges oka. Jövőre sokat kell ezen dolgoznunk, és telt házzal a hátad mögött te is sokkal motiváltabb vagy. Nem szabad pontokat vesztenünk azok a csapatok ellen, akik a közvetlen közelünkben vannak."

Forrás: romapress.net

Címkék: AS Roma, Strootman, Juventus, Serie A