Strootman: A derbi után létfontosságú volt ez a győzelem

Strootman: A derbi után létfontosságú volt ez a győzelem

A holland játékos úgy véli, a derbin aratott győzelem mit sem ért volna, ha nem nyernek a Milan ellen.

Úgy tűnt, hogy eltiltás miatt Strootman kihagyja a Milan elleni bajnokit, azonban végül sikeres volt a Roma fellebbezése és eltörölték a két meccsre szóló eltiltását, így a holland középpályás is pályára léphetett hétfő este.

Sikerével a fővárosi csapat leszakította közvetlen üldözőjét és pontazonosság nélkül áll a második helyen.

"Nagyon fontos volt a győzelem, mert különben semmit nem ért volna a derbin szerzett 3 pont, ha a Milan ellen nem tudunk nyerni."- mondta Strootman.

"Nem játszottunk különösen jól és alig volt lehetőségünk, de szerencsére ők is kihagyták a tizenegyest - Szczesny szépen védett - és Radja pedig rúgott egy szép gólt."

Más volt ez a meccs kicsit úgy, hogy előszőr úgy tűnt, kihagyod?

"Nem, ez számomra nem változtatott meg semmit. Örülök annak, hogy játszhattam és csak ez járt a fejemben. Elégedett vagyok a három ponttal, de nincs különbség azt illetően, hogy én, vagy más játszott volna."

Szombaton a Juventus következik. Ők a közvetlen riválisotok a bajnoki címért folytatott harcban?

"Sorozatban 5 bajnoki címet nyertek, könnyedén nyerik a meccseiket és a Torino ellen is remekül játszottak. Azzal meccsel csak kedden kezdünk el foglalkozni. Kemény lesz, hiszen szinte az összes hazai meccsüket megnyerték. Remek mérkőzés lesz, az biztos."

Szerinted Ti versenyben lehettek a bajnoki címért?

"Hagyjuk, hogy a játékunk beszéljen. Ezt tettük a Milan ellen, amelyik nagyon jó csapat és ezt kell tennünk a Juventus ellen is. Aztán később meg tudjuk majd mondani, hogy esélyesek vagyunk-e, vagy sem."

Őszintén, nem aggódtál, hogy nem tudsz játszani ezen a meccsen?

"Természetesen igen, szerdán és csütörtökön. Pénteken nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy játszhatok és most is örülök, hogy játszottam."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Strootman, Serie A, Milan