Strootman: A Chievo ellen sosem könnyű

Strootman: A Chievo ellen sosem könnyű

A holland középpályás tisztában van azzal, hogy a Chievo ellen Veronában sosem könnyű játszani.

A Roma vasárnap ebédidőben ahhoz a Chievohoz látogat, amelyik az elmúlt fordulóban megsemmisítő, 5:0-ás vereséget szenvedett az Inter vendégeként.

"Veronában mindig nehéz játszani, emlékszünk még a tavalyi meccsre."- kezdte Strootman.

"Hiába fogunk 12:30-kor pályára lépni, ez nem lehet majd kifogás. Mindent bele kell majd adnunk, hogy megszerezzük a három pontot - erősek vagyunk, mi vagyunk a Roma."

"Az utolsó meccsükön 5:0-ra kikaptak az Intertől, ami azért furcsa, mert nagyon kevés gólt szoktak kapni. Biztos vagyok benne, hogy bizonyítani akarnak majd, de nekünk meg kell mutatnunk, hogy készen állunk, bárki is legyen az ellenfél."

"Szerintem a bajnokság nagyon kiegyensúlyozott, elől 5 csapat nagyon szorosan egymáson. Valahol olvastam, hogy a Juventus a tavalyi szezon hasonló időszakához képest egy ponttal többet gyűjtött, és ha a többiek még így is szorosan ott vannak az élmezőnyben, akkor ez azt jelenti, hogy sokat javultak. Nekünk az a feladatunk, hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy a lehető legelőkelőbb helyen végezzünk."

"A Serie A-ban minden csapat ellen nehéz játszani, de majd áprilisban meglátjuk, hogy ki a legerősebb. Jelen pillanatban nekünk a Chievóval kell foglalkoznunk."

"Hogy meddig juthatunk? Nehéz megmondani, majd meglátjuk meccsről meccsre. Jelenleg három sorozatban is érdekeltek vagyunk, és a pályán kell bebizonyítanunk, hogy jók vagyunk."

A három közül az egyik a Bajnokok Ligája, ahol a Roma csoportelsőként jutott tovább megelőzve a Chelseat és az Atletico Madridot.

"Már a sorsoláskor tudtuk, hogy nehéz csoportba kerültünk. De tisztában voltunk a tudásunkkal, és ennek megfelelően is játszottunk."

"Megtettük, amit kellett, de ez most már többet nem számít. Persze nagyon jó érzés volt, de most a bajnokságra kell összpontosítanunk, ahol a legfontosabb a Chievo elleni holnapi bajnokink."

"Hogy mi volt a döntő momentum? Nehéz megmondani, mind a hat meccs fontos volt. Az Atletico elleni első hazai meccsen szenvedtünk, Alissonnak volt vagy 5-6 komoly védése. A londoni meccs is fontos volt, ahol tényleg megküzdöttünk az egy pontért. Szóval szerintem mindegyik meccs számított."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Strootman, Chievo, Serie A