Spinazzola: Izgatottan várom az új kihívást

Spinazzola: Izgatottan várom az új kihívást

A Roma első nyári szerzeményét tegnap mutatták be hivatalosan a sajtó munkatársainak.

Hogy érzed magad a felkészülési időszak első hete után? Kaptál Paulo Fonsecától bármilyen arra utaló jelet, hogy hol szeretne használni?

"Nagyon jól telt az első hét. Az edző azonnal egyértelművé tette, hogy mit kér tőlünk, és minden egyes poszton elmondta az utasításait. Szerintem nagyon szórakoztató stílus lesz, és minden játékos élvezni fogja. A következő hetekben elkezdjük majd a barátságos meccseken is tesztelni."

Kívülről milyen klubnak tűnt a Roma az elmúlt években?

"Ami engem illet a Roma mindig egy nagy klub volt, remek játékosokkal és komoly célokkal. Mindig csodálatos az Olimpicóban játszani, mert maga a stadion is fantasztikus, plusz a szurkolók miatt, akik csodálatos lelkesedéssel segítik a csapatot."

Kérhetnék tőled, hogy jobb szélső védőként szerepelj?

"Mindig mondtam, hogy én a bal szélen érzem kényelmesebben magam, ott játszottam sokszor. De természetesen a jobb oldalon is tudok játszani, ha szükség van rá, ez csak szabályozás és kemény munka kérdése."

Úgy érzed, hogy most itt a lehetőség bizonyítani a Juventusnak?

"Ez a szakma ilyen, a klubok és a futballisták is döntéseket hoznak. A Roma már egy ideje figyelt engem, és amikor döntenem kellett, hogy leszek még egy évig valaki mögött tartalék, vagy elmegyek a Romába és kulcsjátékos leszek, én a Romát választottam. Ez egy hatalmas lehetőség, amiért én mindent megteszek majd."

Szerinted az, hogy a klub bízik a fiatal olasz játékosokban, helyes út lehet a Roma számára?

"Mielőtt aláírtam, a sportigazgató elmagyarázta a projektet, amin ő és a klub dolgozik. Ez egy nagyon fontos alap, hogy legyenek fiatal olasz játékosok, ez roppant értékes lehet. Sosem egyszerű nyerni, de minden csapat azonos pontszámmal indul, és meglátjuk, hogy a végén hová jutunk."

Melyik új csapattársad tette rád a legmélyebb benyomást? És mi a helyzet az edzővel?

"Cengiz Ünder lenyűgözött. Nagyon sokszor találkozunk ugyanazon a szélen mikor egymás ellen játszunk, és rám igen mély benyomást tett még úgy is, hogy azért picit már ismertem. Az pedig nagyon tetszik, ahogy az edző megpróbálja átadni az elképzeléseit."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Spinazzola, interjú