Spalletti: Valami fantasztikusat csinált ez a csapat

Spalletti: Valami fantasztikusat csinált ez a csapat

Luciano Spalletti kijelentette, fantasztikus, amit a Roma csinált még akkor is, ha nem sikerülne megszerezni a második helyet.

A fővárosi együttes a szezon második felében 5 pontot hozott a Napolin, 15-öt az Interen és 20-at a Fiorentinán.

"Nos, meghagyjuk ezeket a számokat az újságoknak."- válaszolta nevetve Spalletti a rekordot firtató kérdésre.

"Én sosem láttam a csapatot ezekről beszélni. Ezeket a számokat megérdemlik a játékosok, hiszen valami fantasztikus, amit csináltak és biztos vagyok benne, hogy ebben a csapatban még jelentős potenciál van."

"Nem tudom, hogy megérdemeljük-e a második helyet, mert ha úgy leszünk harmadikok, hogy minden tőlünk telhetőt megtettünk a jobb helyezésért, akkor ennél többet nem kérhetek."

"Ha a meccs után sem változik a tabella, attól még pozitívan kell ezekre a srácokra gondolni és nem szabad a Bologna ellen elvesztett 2 ponton sajnálkozni, mert összességében nagyon nagy dolgot hajtottak végre."

"Inkább azt kell megemlíteni, hogy az olyan csapatokhoz képest, mint az Inter, a Sassuolo, vagy a Napoli, milyen sok pontot gyűjtöttek."

Tavaly Garciával második volt a Roma és a francia tréner szerint túl nagy volt a különbség a Juventus és a Roma között.

"Az idei szezont látva én optimista vagyok, de senkit nem akarok kritizálni. Ha megnézzük a tavalyi végső eredményt, akkor szerintem nem lehet azt mondani, hogy rossz munkát végeztek volna."

"Inkább azt mondanám, hogy ebben a csapatban hatalmas potenciál van, főleg mentálisan és ezt meg is mutatták idén. Megtettük, amit kellett és amit láttam, az alapján elmondható, hogy ez a csapat bárkivel képes felvenni a harcot."

A Milan 20 pontal van elmaradva a Romától, azonban Spalletti felhívta a figyelmet arra, hogy ez ne zavarjon meg senkit, mert semmit nem számít.

"Az teljesen világos, ha mindenki azt gondolja, hogy a Milan gyenge, akkor annak következményei lesznek. Ne feledjük, ők is szeretnének kijutni a nemzetközi kupaporondra és ezért mindent megtesznek. Ha nem készülünk fel rendesen, ha nem játszunk a legjobb tudásunk szerint, akkor borzasztó nehéz meccs vár ránk részben Brocchi munkája miatt, részben a következő két meccsük eredményeinek a következményei miatt."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Milan