Spalletti: Úgy nyertünk, hogy nem játszottunk jól

Spalletti: Úgy nyertünk, hogy nem játszottunk jól

Luciano Spalletti örül annak, hogy a gyenge játék ellenére csapatának sikerült megszereznie a győzelmet.

"Nehéz győzelem volt, viszont csapatként kisebb változáson megyünk keresztül. Látszik, hogy nem elsősorban a szép játék érdekel minket, hanem a végső győzelem és a három pont, amit most eléggé szépen begyűjtöttünk. Itt nem könnyű az ellenfeleknek, de a Pescara nagyon nyugodtan és éretten játszott. Olyan játékot mutattak be, amit akkor szokás, amikor nincs rajtad teher és szereztek két gólt is."- kezdte Spalletti.

Dzeko azt mondta, ha a derbin is így játszik a csapat, akkor a Roma nem fog nyerni. Egyetért ezzel?

"Nincs olyan meccs, ahol biztosra lehet menni és a meccseken nem csak gólokat és gólpasszokat kell produkálnod. Nézzék meg a Genoát a Juventus ellen, amit a hazaiak a sok szereléssel és az egy az egy elleni határozott játékkal nyertek meg. Ez az, ahol nekünk is javulnunk kell, mert most is kicsit túl sokszor és könnyen feladtuk, viszont azért a csapat minden területen mutatott pozitív jeleket."

 Hogy fog javulni a derbire a csapat?

"Minden területtel foglalkozni fogunk a meccs előtt és elsősorban azon fogunk javítani, amin szükséges, ugyanakkor meg kell tartanunk azt, ami jól működik és a megfelelő egyensúly kialakításával kell a meccsbe mennünk. Ki kell használnunk az ellenfelünk megingásait, mert hiába vezettünk most is 2:0-ra, még tudtak nekünk komoly gondokat okozni."

"A Pescara a Juventus ellen is jól játszott az első félidőben, de visszatérve ránk, 2:0-ás vezetésnél kellene annyira erősnek lennie ennek a csapatnak mentálisan, hogy befejezze, lezárja a meccset. Ehelyett próbálunk szépen játszani és folyton támadni, amitől kicsit felborul a csapat egyensúlya és ezt az ellenfél ki is használja. Elég sok gólt szereztünk, de sajnos sokat is kapunk. Meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt."

Szczesnynek a második félidőben volt pár nagy védése. Ugyanez vár a csapatra a Lazio ellen is?

"Mindenki ellen nehéz, amikor hagyod játszani. Ha Szczesny nem véd akkorát, akkor Pepe gólt szerzett volna, de az ő kapusuknak is voltak szép védései. Kicsit túl sokat engedtünk az ellenfélnek, de jó látni, hogy úgy is sikerült végül nyerni, hogy most nem játszottunk jól. Ez a sport a győzelemről szól, csak ez számít és nem az, hogy miként szerzed meg. Végső soron nyertünk most is, méghozzá megérdemelten, és ennek örülünk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Pescara