Spalletti: Tovább kell lépni

Spalletti: Tovább kell lépni

A Roma mestere arra hívja fel a figyelmet, hogy el kell felejteni a Porto elleni meccset és a bajnokira kell koncentrálni.

"Toroszidisz még mindig sérült, míg Tottinak azzal a bokájával volt egy kis gond, ami műtve volt néhány éve. Juan Jesus állapotát is ki kell vizsgálni, mert a tegnapi edzésen kapott egy csúnya rúgást, kórházba kellett vinni és ma külön edzett."- kezdte Spalletti.

"A futballban nagyon fontos a győzelem, de néha az még fontosabb, hogy miként tudsz megküzdeni egy vereséggel és továbblépni a következő feladatra. Ebből a vereségből tanulnunk kell, de aztán el kell felejteni és a további feladatokkal kell foglalkozni."

"Ott kell lenni az edzéseken és látni, hogy a játékosaim folyamatos mozgásban vannak. Igaz azon az estén megállították őket, de másnap reggel újra felálltak és előre tekintettek. Több lehetőséget érdemelnek, hiszen az a meccs a piros lapokról szólt és így nem lehet objektíven értékelni a teljesítményt."

"Át kell kelnünk a hídon és magunk mögött hagyni azt és ahogy a játékosaim dolgoznak azt mutatja, hogy jól kezelik a helyzetet."

A Roma a nagy meccseken sokszor kudarcot vall és Spalletti korábban már utalt arra, hogy ez pszichológiai probléma.

"A mentalitás a győzelem és a vereség felett áll. A mentalitás a józan ész, az akarat és a napi munka által van használatban és ennek segítségével tudsz menni előre a célok elérése érdekében. A mentalitás nem azt jelenti, hogy mindig nyersz, hanem hogy mindig nyerni akarsz."

"Ez olyan, hogy együtt vagyunk, együtt küzdünk a célokért és fejlődünk napról napra. E tekintetben örülök és büszke vagyok a játékosokra azért, amit eddig elértek. Voltak hibáink, nekem is, csak sajnos ezek pont a nagyon fontos pillanatban jöttek elő és ezért sokkal jobban bántanak."

Milyen hibát követett el Spalletti a két meccsen?

"Sosem gondolok arra, hogy min változtathattam volna. Csak annyit mondtam, hogy ha ez lett az eredmény, akkor biztos volt valami hiba, hiszen ha kikapunk, akkor mindig van hiba. Órákat töltöttünk a stábommal azzal, hogy a döntéseimet elemeztük, de ami megtörtént, az megtörtént."

De Rossi a piros lapjánál ráadásul úgy szabálytalankodott Maxi Pereirával, hogy a játékosra bokaműtét vár.

"Ő is nagyon csalódott és magát hibáztatja a történtekért. Látszik rajta, hogy tökéletesen tisztában van azzal, hogy mi történt. Amikor sokat foglalkozik a Roma eredményességével, akkor mindig extra terhet vesz a vállára, indokolatlanul sokat, de mi tudjuk, hogy milyen játékos és hogy mit tud adni."

"Ami pedig a Cagliarit illeti, Massimo Rastelli nagyon jó csapatot rakott össze, amelyik többféleképpen is képes játszani. Tavaly a másodosztályt gyémánt alakzatú középpályával nyerték meg, majd a Genoa ellen 3-5-2-t játszottak és sokáig vezettek. Olyan erős és tapasztalt játékosaik vannak, mint Mauricio Isla és Bruno Alves. Nehéz meccs lesz azért is, mert nekünk nyernünk kell."

Nem kizárt, hogy a Cagliari ellen a Roma 3 védős felállásban játszik majd.

"Amikor sok tehetséges játékosod van, akkor több lehetőséget is számításba tudsz venni. Nem látom azt a helyzetet, amiért mindent ki kellene dobnunk az ablakon és gyakorolni a 3 védős felállást."

Nem kellene pihentetni Dzekót és Strootmant, akik folyamatosan játszanak?

"Szerintem Dzeko jól játszik ebben a szezonban. Ami pedig Kevint illeti, nem az a lényeg, hogy hány meccset játszik, hanem hogy hogy érzi magát másnap az edzésen. Készen áll a holnapi játékra."

"Ami pedig a kapusokat illeti, tudom, hogy ez minden évben probléma. Először azért választottam Alissont, mert Szczesnynek még szüksége volt pár napra, hogy együtt készüljön a többiekkel, aztán azért választottam őt, mert jól ismerem, míg Alissont jobban meg kell még ismernünk. Hozzá kell szokniuk, hogy meccsről meccsre lesznek kiválasztva, így napról napra a legjobbjukat kell majd nyújtaniuk."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Cagliari