Spalletti: Totti egy gyémánt

Spalletti: Totti egy gyémánt

Nagyon örül Spalletti a Genoa elleni létfontosságú sikernek, azonban szerinte Totti olyan gyémánt, amit nem szabad folyton használni.

A Roma csapatkapitánya újra csereként lépett pályára a Genoa ellen 2:1-es hazai vezetésnél, hogy később egy hatalmas szabadrúgásgóllal egyenlítsen. A végeredményt El Shaarawy állította be, így a Roma 3:2-re nyert Genovában.

"Francesco mindig hatalmas segítség a csapat számára. Ezek a szabadrúgások a repertoárjának részei."- kezdte Spalletti a Mediaset Premium-nak.

"Szczesny azt mondta nekem, hogy Totti nevét említsem meg sokszor, de ki kell emelnem a hatalmas védését az utolsó percben, szóval átadtam az üzenetet."

"El Shaarawy remek gólt szerzett, Dzeko nagyon szépen előkészítette, tehát elmondató, hogy ez a nagyon fontos győzelem a csapat érdeme volt."

"Megítélésem szerint Totti egy olyan gyémánt, amit különleges alkalmakkor veszel elő, a megfelelő pillanatban, nem minden nap. Ő több, mint 24 karátos gyémánt."

"Ezen az estén a csapat mindent kiadott magából és jó teljesítményt nyújtott. Totti újra kivételes teljesítménnyel járult hozzá a sikerhez, de ez az, amiért ő itt van."

"Amikor látom Francescot, ahogy köti be a cipőjét és ahogy közben néz, akkor már tudom, hogy ezt nagyon élvezni fogjuk."

A hírek szerint Tottival további egy éves szerződést köt a Roma, de erről a szakember nem akar beszélni, mert nem tartozik rá.

"Mindig mondom, hogy ez csak rájuk tartozik, ha kíváncsiak rá, akkor beszéljenek az elnökkel. Én a játékosaim mellett vagyok. Én kérem meg őket arra, hogy fussanak, hogy ki mit csináljon és az teljesen helyénvaló, hogy ők ezt viszonozzák."

"Francesco hihetetlen dolgokat elért itt és ha hosszabbít, annak örülni fogok. Örülni fogok, ha azt teszi majd, amit szeretne és ha ez azt jelenti, hogy tovább focizik, akkor tegye."

Kevin Strootman nagyon hosszú kihagyást követően a kezdőben kapott szerepet és játékával nem vallott szégyent.

"Az edzésen láttam rajta, hogy készen áll és az az én hibám, hogy csak most vetettem be."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Totti, Strootman