Spalletti: Tökéletes Roma

Spalletti: Tökéletes Roma

Luciano Spalletti szerint a Roma tökéletes teljesítményt nyújtott a Bologna ellen.

A Romának mindenképpen nyernie kellett vasárnap délután, ha feledtetni szerette volna a hétközi kupakudarcot, és végül könnyed, 3:0-ás győzelmet aratott Bolognában.

"Elismerés illeti a játékosaimat ma, mert megbirkóztak a kudarccal, megfelelően edzettek, majd eljöttek ide és egy tökéletes meccset játszottak."- mondta Spalletti a Mediaset Premium-nak.

A Roma és a Juventus között így még mindig 6 pont a különbség és hamarosan közeleg a két csapat egymás elleni mérkőzése.

"A tőlünk telhető maximumot kell mindig nyújtanunk. Én a végsőkig hiszek mindig egy adott célban, amíg arra matematikai esély van. Hozzá kell szoknunk, hogy következetesek maradjunk."

"Azért választottam két olyan szélsőt, akik védekezésben is erősek, mert így egyáltalán nem adtunk esélyt a Bolognának a kontrákra. Simone Verdi nagyon jó játékos, Federico Di Francesco iszonyat gyors, míg Mattia Destro a római múltja igen motivált volt."

"Volt némi kockázat abban, hogy túlságosan védekező felállásúak leszünk, ezért meg kellett találni a megfelelő egyensúlyt. A néhány labdától eltekintve, ami átjutott a védelmünkön, tökéletesek voltunk. Juan Jesus és Antonio Rüdiger kitűnő szélső védők voltak ma."

"7 meccs van még hátra és ha jól fogunk szerepelni, akkor számos pozitív hozadéka lesz ennek a szezonnak. Folyamatosan hinnünk kell, ezért fenn kell tartanunk a megfelelő összpontosítást és minden ellenféllel ugyanúgy kell felvennünk a harcot anélkül, hogy erősorrendet állítanánk fel közöttük."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Bologna