Spalletti: Többet vártam

Spalletti: Többet vártam

A Juventustól elszenvedett vereséget követően Luciano Spalletti a merészséget hiányolta csapatától.

Az argetin Dybala góljával végül 1:0-ra nyert a Juventus a vasárnap esti mérkőzésen a Roma ellen, melyet követően Spalletti elmondta, többet várt a csapattól.

"A szervezettséget illetően jó meccset játszottunk, mert elég kevés lehetőséget engedtünk a Juventusnak, de az igazság az, hogy nem voltunk eléggé merészek."- kezdte a meccs után Spalletti.

"Ennél sokkal több kell majd, mert az ilyen csapatok ellen különben nem lesz esélyünk gólt szerezni. Védekezhettünk volna szorosabban is és akkor jobban tudtunk volna kontrázni, de nyilvánvaló, hogy amikor a csapat morálja a béka segge alatt van, akkor a lábak is könnyebben megremegnek."

"Talán nem kellett volna annyira mélyen védekezni és többet csinálni a labdával, de az biztos, hogy minden területen ennél sokkal több kell majd."

"A lélektani szempont most alapvető fontosságú, mert ha a dolgok jól mennek, akkor a szurkolók melletted állnak, hatalmas a lelkesedés, de amikor negatív időszakban vagy, akkor minden, ami körülöttünk történik még mélyebbre vihet."

"Több párbajt kell megnyernünk, elég bátornak kell lennünk ahhoz, hogy a védők felmenjenek egészen az ellenfél térfelére és gyorsan visszaszerezzük a labdát, amikor elvesztjük azt. Ott van például a kapott gól, hatalmas űr tátongott hátul."

"Pár dolgot jól csináltunk, de ez nem elég. Nagyon gyorsan fel kell építenünk a saját játékunkat, az elszántságunkat, az önbizalmunkat, a bátorságunkat és minden tudásunkat."

A Roma ezzel a vereséggel 12 pontra lemaradt a listavezető Napolival szemben, így nagy valószínűséggel kiszállt a bajnoki címért folytatott harcból.

"Nem érdekel a tabella, nem figyelek rá. Én most azt akarom, hogy visszanyerjük a pszichológiai formánkat, amivel meccset tudunk nyerni. Ezen az estén többet vártam."

"Nagyon fontos meccs volt, de mi még csak most kezdtük a munkát, ami a következő 5 hónapra lesz meghatározó. Nincs az az eredmény, ami megváltoztatná az erőfeszítést és áldozatot, amit bele kell tennünk a következő 5 hónap munkájába."

Nagyon úgy tűnik, hogy Gervinho távozni fog a csapattól és a kínai Jiangsu Suning csapatához igazol majd.

"Szükségünk van egy belső védőre és egy, vagy két játékosra a támadó szekcióhoz. Ez utóbbi attól függ, hogy ki távozik. Nekem olyan játékosokra van szükségem, akik férfiak, jó minőségűek és hasznossá tudnak válni a játékban."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Luciano Spalletti, Serie A, Juventus