Spalletti: Több lehetőséget érdemelt volna Totti

Spalletti: Több lehetőséget érdemelt volna Totti

A Roma mestere elismerte, Totti több lehetőséget érdemelt volna tegnap a Napoli ellen.

A Roma csapatkapitánya megint csereként állt be a meccs vége felé és igaz most nem rúgott gólt, nem adott gólpasszt, viszont kulcspassza révén szerezte meg a győztes gólt Nainggolan.

"Tegnap több lehetőséget érdemelt volna."- ismerte el Spalletti a Roma Radio-nak.

"Csak sajnos történtek olyan dolgok, amik keresztűlhúzták ezt...Amikor pályára lépett nagyon jól játszott és a többieket is lelkesítette a technikai tudásával. Két-három olyan kontránk volt, ami tőle indult és ekkor már nem volt olyan nagy a tempó, ami megkönnyítette a dolgát."

"Ez a meccs is olyan volt, ahol a pályára lépése komoly változást hozott. Salah passza Nainggolannak egy nagyon fontos Totti passzból indult."

Az edzők általában nem szoktak elismerően beszélni a játékvezetőkről, azonban Spalletti Daniele Orsatót és segítőit is méltatta.

"Tegnap csupa nemzetközi szintű játékvezetőnk volt, különösen Callejon leshelyzeténél voltak brilliánsak. Ilyenkor látni, hogy jók az olasz játékvezetők, itt vannak a legjobbak. Nagyon sokszor mondtam már, hogy Orsato senkinek senkije. Egyszer találkoztam vele a Zenitnél, amikor tizenegyest fújt és én kaptam egy piros lapot a 90. percben, aztán ki is kaptunk. Helyes döntés volt."

"Hogy bizakodó vagyok-e inkább, mint sajnálkozó? Attól függ, honnan nézzük. Néhány nyerhető meccsen elvesztettünk több pontot is, közben pedig nyertünk nehéz meccseket. Szerintem folytatni kell tovább ezt az utat és célbavenni a második helyet még akkor is, ha nehéz lesz megszerezni."

"A tegnapi meccs remek volt, nagyszerű volt a tempó mindkét csapat részéről. Mindig szűkös volt a terület, sokan voltak a labda körül és így igen nagy sűrűség alakult ki a védelemben. Szczesnynek volt két nagy védése, az egyik Higuain eseténél, a másiknál pedig mikor rájött, hogy szabálytalan lenne és inkább lábbal mentett. Viszont nekünk is voltak nagy helyzeteink, ott volt Salah két lehetősége az első félidőben, majd Maiconé a másodikban."

"A gólunk méltó volt az ünneplésre. Salah akasztotta meg a támadásukat azzal, hogy mélyen hátrajött és megzavarta a játékukat, aztán volt 25-26 folyamatos passz, mielőtt Totti megjátszotta volna Pjanicot, aki visszatette Salahnak, aki pedig megtalálta az érkező Nainggolant. A 90. percben 5 játékosunk is az ellenfél 16-osán belül volt, ami mentális tartást mutat. Nem sűrűn fordul elő, hogy 27 passzból szerzel gólt."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Totti, Napoli