Spalletti: Strootman visszatér a keretbe

Spalletti: Strootman visszatér a keretbe

Luciano Spalletti megerősítette, Kevin Strootman ott lesz a Palermo elleni keretben.

Míg a holland játékos visszatér a felnőtt csapathoz, addig Daniele De Rossi biztosan nem fog tudni játszani, mert súlyosbodott a vádli sérülése a Real elleni meccsen és 1 hónapos kényszerpihenő vár rá.

"Sajnos érzem kicsit a felelősségemet Daniele sérülésével kapcsolatban. Amikor pályára küldesz egy játékost és ő 10 perc múlva megsérül, akkor ez annak a jele, hogy valamit figyelmen kívül hagytál."- kezdte a sajtótájékoztatót Spalletti.

"Elismerem a hibámat és sajnálom. Én vagyok az, aki meghozza a döntést, ezért nem keresek kifogásokat. Láttam az edzéseket és úgy tűnt, hogy rendben van, de ha végül ez lett az eredmény, akkor egyértelműen hibáztam."

"William Vainqueur megmutatta, hogy rá lehet számítani és holnaptól már lesz egy Strootmanunk is, aki már a csapattal van és akinek a felépülése nagyon jól halad."

A Roma szerdán BL mérkőzést játszott a Real Madrid ellen és a csapat nem vallott szégyent a végső győzelemre is esélyes spanyol csapattal szemben.

"A lényeg az, hogy mindent elemezni kell anélkül, hogy egy jó, vagy rossz dolgot is elrejtenénk. Voltak jó momentumaink, amikre építeni lehet, de persze sok negatívum is előfordult."

"El kell ismernem, hogy a kezdetekkor azt gondoltam, hogy sokkal hamarabb tudok hatni a mentális problémákra, ehelyett viszont kicsit több időbe telt, mire megértettük, hogy melyik mechanizmus fog működni. Aztán a győztes meccseinken is akadt bőven kétséges dolog, nagyon sokszor szabaddá tettük magunkat az ellenfél számára. Meglehetősen elégedett vagyok a csapat munkájával, mert olyan dolgokat csinálnak, amiből látszik, hogy jó úton járunk és javulnak a dolgok."

"Ezek így együtt azt eredményezik, hogy visszatér a hitünk és az erőnk a jövőre nézve."

Miralem Pjanic az elmúlt meccseken mintha elveszett lett volna a hátravont, irányító szerepkörben.

"Mire óriási tehetség, fantasztikus játékos. Az igaz, hogy a Real ellen kicsit a tudása alatt játszott, de nagyon sokat és keményen futott és olyan dolgokat megcsinált, amit remélni sem mertem. Az volt a tervem, hogy többet birtokoljuk a labdát, mint a Real és ha ez nem jön össze, akkor az azt jelenti, hogy folyamatosan rohanni kell a labda után."

"Pjanic emiatt olyan rohanásba kényszerült, ami rengeteg energiát emésztett fel és ez egyértelműen hatással volt az ő minőségi játékára is."

Totti becserélése előtt kisebb feszültség alakult ki az oldalvonal mentén, mert a játékos pályára lépése elhúzódott, míg Dzeko maradt a kispadon.

"Az összes cserejátékos elment melegíteni és én elküldtem a segítőmet, hogy szóljon neki, de talán egy kis félreértés lehetett. Aztán oda mentem hozzá és megbeszéltük a dolgokat, minden rendben."

"Én Tottit ugyanúgy kezelem, ahogy a többi játékost és az nagyon fontos, hogy ő is így tesz, hiszen mindannyiunknak a csapat eredménye a fontos. Meggyőződésem, hogy a beállásával azonnal minőségi játékkal tud segíteni a csapatnak és neki szüksége van arra, hogy érezze, a csapat része, különben előfordulhat, hogy a többiek nem fogják követni a vezetőjüket."

"Mostanában Totti folyamatosan edz és szerintem készen áll a játékra. Van rá esély, hogy holnap kezdőként lépjen pályára."

"Amikor egy olyan csapatnál vagy edző, mint a Roma, akkor bizony előfordul, hogy egyeseket a kispadon kell hagyni. Nem várom el, hogy ennek örüljenek, de ha ez annak a jele, hogy készen állnak a játékra, akkor ez ösztönözheti a többieket."

"Dzeko akár játszhat is holnap, ahogy Totti is, vagy akár mindkettő. Mohamed Salah gyorsasága valami elképesztő és ráadásul sokáig tud nagyon gyors lenni, de aztán az utolsó öt méterre elfogy az üzemanyag."

"Nekem voltak olyan játékosaim, akik mindössze egy ilyen sprintet tudtak levágni és utána évek kellettek ahhoz, hogy magukhoz térjenek, de Salahnak ez túl könnyedén megy. A Real Madrid elleni meccs megmutatta, hogy az ő szereplése nagyon komoly segítség a csapatnak és rá is szükségünk lesz ahhoz, hogy megnyerjük a Palermo elleni meccset."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Strootman, Serie A