Spalletti: Strootman kezdeni fog

Spalletti: Strootman kezdeni fog

Luciano Spalletti megerősítette, hogy a Genoa ellen kezdeni fog Kevin Strootman.

"Miralem Pjanic eltiltott, Alessandro Florenzinek még mindig nem jött rendbe az izomproblémája, míg Iago Falque állapota sem javult."- kezte Spalletti a Genoa elleni sajtótájékoztatót.

"Salih Ucannak légúti fertőzése volt, ezért be kellett mennie a kórházba, de most már jobban van. Seydou Keita bokája be van dagadva és két nappal ezelőtt még azt hittük, hogy rendben lesz, de most meg kell vizsgálnunk majd a helyzetét."

"Vaszilisz Toroszidisznek szintén a bokájával van gond, azt is meg kell vizsgálnunk. Annyit tudok mondani, hogy Strootman kezdeni fog. Minden, amit az emberek róla mondtak igaz, számítunk rá a jövőben. Holnap pedig megmutatja nekünk, hogy miért is Strootman."

Edin Dzekóban kapcsolatban szinte mindenki csalódott, azonban Spalletti kicsit másként közelíti meg a dolgot.

"Elmondtam neki azt, amit el kellett mondanom, mégpedig, hogy nyugodjon meg. Ha szükségem lesz rá, akkor előbb, vagy utóbb játszani fog. Neki csak készen kell állnia arra, hogy megmutassa mit tud. Felesleges itt mismásolni, közvetlennek, direktnek kell lenni."

"Az, hogy sok csatár van a pályán még nem jelenti azt, hogy a csapat támadószellemű. A csapatmunkánál bárki gólt szerezhet és ez létfontosságú."

A Genoa nagyon jól teljesít hazai pályán, a középmezőny biztos tagja, így nincs mitől félnie, nem játszik nyomás alatt.

"Ez a meccs mindenképpen nehéz lesz, mert mindenki tudja, hogy Gasperini csapata hogyan játszik. Minden évben remek játékosok kerülnek elő a Genoából és ebben benne van az ő munkája."

"A fizikális erősséget és az intenzitást tekintve nagyon különös módszerei vannak. Nehéz meccs lesz, de azért vagyunk itt, hogy megragadjuk a siker lehetőségét, hiszen a második hely hatalmas siker lenne. Nem akarjuk hagyni a dolgot, kapaszkodni akarunk ebbe a három meccsbe és a szándékunkban meggyőződve megyünk Genovába."

"Remek dolgokat értünk el közösen és annak ellenére, amit néhányan állítottak, bebizonyítottuk, hogy azért jó védelmünk van. A Juventus mindenkihez képest sokkal előrehaladottabb állapotban vannak és évről évre fejlődnek és építik a csapatot."

"Mi is tudunk fejlődni, de már most is jó szinten vagyunk, csak folytatni kell az utunkat. Ezek a játékosok megmutatták, hogy törődnek a csapatukkal és nyerni akarnak a Romával."

"A következő három meccs után új fejezet nyílik számunkra."

Sajtótájékoztató nem múlhat el úgy, hogy Spallettit ne kérdeznék Tottival kapcsolatban, aki a hírek szerint mégis kap további egy évet.

"Én edzem Francescót, a szerződés rá és Pallottára tartozik. Ezzel nem akarok foglalkozni, nem rám tartozik. Én az edző vagyok. Akkor vetem be Tottit, amikor úgy érzem, hogy megfelelő az alkalom és ez így lesz ezután is."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Strootman, Spalletti, Genoa