Spalletti: Sarri az év edzője

Spalletti: Sarri az év edzője

A Roma mestere szerint Maurizio Sarri érdemelné meg az idei szezonban az év edzője titulust azért, amit a Napolival tett.

Hamarosan befejeződik az olasz bajnokság és egy fordulóval a vége előtt még nagy nyitott a második hely kérdése, azonban a Napoli mindenképpen előnyösebb helyzetből várhatja a záró fordulót.

"Sarri remek edző, régóta figyelemmel követem a munkáját. Már azt gondoltam, hogy mindent láttam, amikor valami újat hozott a köztudatba. Én neki adnám az év edzője elismerést."- nyilatkozta a Sky-nak Spalletti.

A Roma csak abban az esetben lehet második, ha legyőzi idegenben a Milant és a Napolinak nem sikerül megvernie hazai pályán a már kiesett Frosinonét.

"Fizikális és pszichológiai szempontból jó formában vagyunk és mindent megtettünk, amit lehetett. Végig jól edzettünk a héten, viszont biztos vagyok benne, hogy az Olasz Kupa döntője előtt a Milan is feltüzelt állapotban lesz és meg akarják majd mutatni, hogy nem rossz csapatról van szó."

"Mi azzal a céllal megyünk oda, hogy megpróbáljuk a saját játékunkat játszani és a játékosok tisztában vannak azzal, hogy mentálisan miként kell ehhez a meccshez hozzáállni."

"Örülök annak, ha látom a csapatomat jól játszani. Az edzések alatt kipróbáltunk pár dolgot, de a legjobb válasz, amit kaphatsz az, amikor látod a csapatot igen magas sebességgel pörögni. Vannak az edzésnek olyan részei, amiket aztán a pályán is viszont lehet látni."

Nagy kérdés, hogy a Roma miként erősít majd a nyáron annak érdekében, hogy még versenyképesebb legyen.

"Nagyon nehéz lesz ezt a csapatot még erősíteni, szóval szerencsés helyzetben vagyok."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Sarri