Spalletti: Remek teljesítményt nyújtottunk

Spalletti: Remek teljesítményt nyújtottunk

A Roma meglepően könnyed, 4:1-es győzelmet aratott az AC Milan otthonában, ezzel visszavette a második helyet a tabellán.

A Roma visszatért a győztes útra, ráadásul stílusosan...

"Nem volt más út. Amikor ilyen helyzetben vagy, egyszerűen nem lehet szégyenlősködni, meg kell ragadni a bikát a szarvánál. Mindenképpen válaszra volt szükség az elveszített derbi után, ezért a játékosokkal minden nap elbeszélgettem. Az ember nem titkolózhat, különben a játékosok úgy is rájönnek egy idő után a dolgokra. Egyszerűen professzionális módon kell velük beszélni, akik tudják, hogy pontosan miről van szó."

"Volt pár hajmeresztő pillanatunk, amikor túl sokszor hagytuk, hogy járassák a labdát a mi térfelünkön, de a csapat egységes és szűk maradt. Remek teljesítményt nyújtottunk."

Beszéljünk Francesco Tottiról. Az emberek csalódottak, hogy nem állt be csereként. Az ellenfél is készült egy drapériával az élő legendának. Nem akartad becserélni?

"Megtehettem volna. A csapat túl sokat futott a labda után és ezért inkább El Shaarawyt cseréltem be a támadó posztra, mert szükség volt még egy gólra, nem voltam nyugodt 2:0-nál sem. Sajnos láttam olyan meccseket, ahol pár percen belül kaptunk gólokat, a csapat pedig egy kicsit elfáradt. Nem is tudom mit mondjak, sajnálom."

"Viszont, ha meg az utolsó percekre küldöm csak be, akkor azt mondják, hogy hülyét csinálok belőle és nem tisztelem. Szánjunk már egy kis időt arra, hogy megértsük azt, hogy mit kell tennem. A meccs még közel sem dőlt el, a Milan folyamatosan támadott. Ha én vagyok az egyetlen, aki így látta a meccset, akkor lehet, hogy srácok igazatok van, de engem folyton kritizáltak akkor, amikor csak 5 perceket adtam neki."

"Amikor átvettem a csapatot, akkor elmondtam, hogy nem nekem kell kezelnem Totti örökségét - nekem Tottival mint futballistával kell bánnom. Tavaly nagyon jól kihasználta a lehetőségeit és remekül fejezte be a szezont, de nem tudom, hogy most mit csináljak. A klub folyamatosan figyel minket, nekünk pedig meg kell ragadni minden esélyt, hogy megtartsuk a második helyet. Sajnálom, legközelebb jobban odafigyelek majd."

Aggódtál a csapat miatt a derbi vereséget követően?

"Igen, egy kicsit. Róma olyan hely, ahol mindenki olyan szenvedélyes, hogy elég nehéz bizonyos dolgokat kezelni. Szinten minden addig elvégzett kemény munka semmissé vált. Eléggé a padlón voltunk és ilyenkor nem könnyű a dolgokat szem előtt tartani a játékosokkal. Mindig mondtam, nekem olyan csapatom van, amelyik csak férfiakból áll. Mindig egyértelműek és egyenesek vagyunk egymással és sosem kérdőjelezzük meg problémákat."

"Nyernünk kellett ezen a meccsen, máskülönben szinte lehetetlenség lett volna tovább versenyben maradni a Napolival. Az elmúlt meccsen túl sokszor lekontráztak bennünket, ezért ezen a meccsen most azt mondtuk, 'hagyjuk őket jönni'. Sokszor visszaszereztük a labdát és jól kontráztunk, habár 2:0-nál is könyörtelennek kellett volna lennünk. Ha El Shaarawy nem szerzett volna gólt, szerintem eléggé nehéz lett volna a meccs a végére."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Milan