Spalletti Pescara elleni sajtótájékoztatója

Spalletti Pescara elleni sajtótájékoztatója

Hétfő este a Roma a Pescara csapatához látogat, a találkozó előtt Spalletti válaszolt az újságírok kérdéseire.

A Roma mestere először a klub Primavera csapatának gratulált, miután péntek este legyőzték a Virtus Entellát a Coppa Italia döntőjében.

„Először az Alberto De Rossi vezette Primavera csapatnak szeretnék gratulálni az elért eredményhez, De Rossi már számos éve, változó csapatokkal újra és újra bizonyít. Emellett meg szeretném említeni, hogy most Michele Scarponi családja jár gondolatainkban.”

 

Egy teljes heti edzésen van túl a csapat: mennyire fontos ez a bajnokság vége felé közelítve? Hogy van Emerson? 

„Emerson majdnem teljesen felépült, de edzenie kell, hogy elérje legjobb formáját, játszania kell, elégedettek vagyunk a mostani helyzettel. A tény, hogy mindenki rendelkezésre áll az edzéseken nyilván hasznos számunkra. A jó edzéseken tudunk az intenzitásra, sebességre fókuszálni, ráadásul mindezt majdnem meccs környezetben tudjuk megtenni.”

„22 játékossal a pályán tudunk dolgozni azon, hogy csapatként játsszunk, együtt dolgozzunk, de ugyanúgy a technikai képességeinket is fejlesztjük. Ha több időd van, több dolgot is ki tudsz próbálni, ezért is előnyös, ha több nap áll rendelkezésünkre.”

Mik a veszélyei az ilyen meccseknek, ahol olyan csapattal találkoznak, amelyik már majdnem kiesett?

„Számos veszélye van, nincs egy olyan csapat sem, ami rosszul kezd és rosszul is fejezi be a szezonját, és rendre rossz eredményeket ér el. Csapatok érnek el nagy, nem várt eredményeket, mint ahogy azt az elmúlt hetekben láthattuk. Úgy gondolom, a Pescara jó csapat, voltak olyan időszakok, amikor jól teljesítettek, igaz, eredmény nélkül. Hasonlóan, mint az Empolinál, látható a munka, amit elvégeznek.

„Azt hiszem, Zeman változtatott pár dolgon az utóbbi időben, mélyen védekeznek, majd villámgyors kontrákat vezetnek. Emlékszem az otthoni meccsre, ahol rendesen megnehezítették a dolgunkat. Jobban ki kellett használnunk a játékosaink kvalitását azon az összetett találkozón.”

Mik lesznek a döntő tényezők a második helyért folytatott végső küzdelemben?

„Az olyan csapatoknak, mint a Roma vagy a Napoli, a saját képességeikre kell hagyatkozniuk, a szezon végi végső célra kell koncentrálva, meg kell mutatni, milyen csapatunk van. Jól fogjuk tudni zárni a szezont. Talán a Napolira egy kicsit egyszerűbb meccsek várnak, azonban mi is erős csapat vagyunk, ahogy ők is. Nem volt sima szezonunk, voltak nehézségeink, de nem csúsztunk vissza.”

„Meg kell néznünk mit tudunk elérni ebben a rövid, de kulcsfontosságú időszakban. Az edzéseken elvégzett munka minősége rajtunk múlik, olyan képességekkel rendelkezünk, amelyekkel sokat érhetünk el.”

Zeman amikor önről beszélt elmondta, szerinte a Roma problémája a csapatot érő állandó változásokban keresendő. Mit gondol erről?

„Közvetlen kapcsolatom van a klubbal, elfogadtam ezt az állást, hogy a Románál dolgozzak, a lehető legnagyobb lelkesedéssel csinálom. A végső eredmény sok dolgot fog eldönteni. Az ilyen meccseken megváltozhatnak az egymásról gondoltak. A célunk az utolsó pillanatig keményen küzdeni, soha nem feladva, legfőképpen azok előtt, akik kétkedtek bennünk. A végsőkig harcolunk, meglátjuk mire lesz ez elég. Szokatlan lenne, ha egymás után három vagy négy rossz meccset játszanánk.”

„Azt hiszem a csapat megfelelő mértékű állandóságot mutat eredményeiben, valamint a nehéz helyzetek kezelésénél. Nem engedhetünk ki egyáltalán, ha el akarjuk érni a második helyet. Az utolsó tíz meccsből nyolcat nyertünk, egy döntetlen és egy vereség mellett. Ebben az irányban szeretnénk tovább haladni. A végén a teljesítményünk ki lesz értékelve. Ha sikerül elérnünk a célunkat, akkor úgy gondolom, mindannyian jó munkát végeztünk. Sokat dolgoztunk azért, hogy itt legyünk a bajnokság végén, erre építhetünk a jövőben.

Fazio azt mondta, az Atalanta elleni döntetlen nem rengeti meg a csapat erejét. Ez a megfelelő módja a Pescara elleni mérkőzésre való felkészülésnek?

„Biztosak vagyunk a képességeinkben, hogy jó eredményeket tudunk elérni. Megpróbálunk nyerni, megmutatni mit tudunk, mind a játékosok, mind a mutatott játékot tekintve. Nem lesz egyszerű, és ez igaz az összes hátralévő mérkőzésünkre, ezt is beleértve. Fazio nagyszerű játékos, jó ember, fontos játékos a Roma számára.”

Marcello Nicchi szerint, eljött az idő a videobíró bevezetésére. Egyetért vele?

„Igen, egyetértek. Egyértelmű, hogy bizonyos helyzetekben könnyebb lesz meghozni a jó döntést. Vannak olyan szituációk viszont, ahol mondjuk nem olyan egyszerű egy belépőt megítélni. Azonban a video használata mindenképpen segítséget fog jelenteni. Néha előfordulnak olyan tizenegyesek, ahol a védő hozzá sem ért a támadóhoz, ezeket nehéz elviselni.”

„Kétségek így is maradni fognak egyes esetekben, viszont többször nagyobb bizonyossággal tudnak majd dönteni.”

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Spalletti, Pescara