Spalletti: Összeomlott a csapat

Spalletti: Összeomlott a csapat

Hiába vezetett 2:0-ra a Cagliari ellen a Roma, végül a hazai csapat kiegyenlített és a Romának be kellett érnie az egy ponttal.

"Minden azon múlik, hogy bizonyos helyzetekben milyen a csapat hozzáállása. Amennyiben így folytatjuk, ahogy a meccs bizonyos részében játszottunk, akkor nagyon sok nehéz hétvége vár ránk."- kezdte a meccs után Spalletti.

"A ma esti teljesítmény bebizonyította, hogy meg kell találnunk a pszichológiai egyensúlyunk és sokkal jobban oda kell koncentrálnunk annak érdekében, hogy elérjük a céljainkat. 2:0-ás vezetésnél kontrollálni kellett volna a meccset, de a nehézség első jelénél megremegtünk."

"Dolgoznunk kell. Vannak játékosok, mint például Mohamed Salah, aki briliáns lehetne a meccsen, de később teljesen elszigetelődik. Egyelőre hiányzik a megfelelő karaktere a csapatnak és ezt lenne most a legfontosabb kiküszöbölni. Megpróbáltunk nyerni, de sajnos ez most nem sikerült. Nem tudom megmagyarázni, hogy miért nem próbáltuk hamarabb befejezni a meccset."

"Sajnos ez túl gyakran előfordul. Mikor kontrollálni kellene a meccset, akkor nem sikerül, túl könnyen eladjuk a labdát és az ellenfelünk azonnal kihasználja ezt. Amennyiben nem tudunk ezekre a dolgokra reagálni, akkor még azt is nehéz látni, hogy milyen célokat tudunk elérni. Végünk lesz, mielőtt elkezdenénk."

Alessandro Florenzi kapta a csapatkapitányi karszalagot, mert Daniele De Rossit ezzel büntette Spalletti a Porto elleni piros lapja miatt.

"Szomorú pillanat volt, azonban De Rossi megértette és örömmel elfogadta az öltöző szabályait. A döntést először neki mondtam meg, aztán közöltem a többiekkel. Minden játékosnak fizetnie kell, amikor hibázik."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti