Spalletti: Nyílt meccsre számítok

Spalletti: Nyílt meccsre számítok

Nyílt és támadószellemű meccsre számít Luciano Spalletti az Atalanta ellen.

"Gyömbér Norbert, Iago Falque és Salih Ucan nincs a keretben."- kezdte a meccs előtti sajtótájékoztatót a Roma mestere.

"Mi általában dél körül szoktunk edzeni, ezért a 12:30-as kezdés nem lesz szokatlan számunkra. A Zenitnél Oroszországban megtanultam néhány dolgot. Egyszer a Tomszk ellen játszottunk Szibériában, ahová 5 órás repülőúttal jutottunk el és 4 óra eltolódás volt hozzánk képest és reggel 8-kor játszottunk a mi időzónánknak megfelelően."

"A lényeg, hogy játszani kell bármikor és bármilyen időjárási körülmények között, ehhez itt Olaszországban is hozzá kellett már szoknunk. Mivel a TV-hez alkalmazkodnunk kell, ezért bármikor készen kell állnunk."

"Az Atalanta olyan csapat, amelyik megpróbálja kihasználni a sajátos tulajdonságait és Edy Reja nagyon jól tudja, hogy miként hozza ki csapatából a maximumot. Nagyon gyors csatáraik vannak, akik a széleken komoly gondokat képesek okozni, ezért nyitott és támadószellemű meccsre számítok."

"Edin Dzeko nagyon erős játékos, akinek múlt vasarnap volt egy kisebb izom problémája, amúgy különben kezdettem volna. Lehet, hogy holnap bevetem."

"Ami pedig Tottit illeti, a meccs alakulásától függ majd, hogy használom-e."

A szövetség közben bejelentette, hogy a meccseken használni fogják a videót a visszajátszásokra ezzel segítve a játékvezetőket.

"Ez teljesen rendben van, végre. Így a csapatok azt kapják majd, amit igazán megérdemelnek a meccs alatt. De nekem lenne még ötletem, szerintem 5 csere kellene plusz 1 kapus. Jó lenne az egész keret erősségét látni, nem csak azokét, akik a kezdőcsapat tagjai."

A Roma szurkolóinak biztonsági okok miatt megtiltották a csoportos utazást a mérkőzésre, mert a bergamói csapat régi riválisnak számít.

"Elég lehangoló a szurkolóink nélkül játszani, de mivel erős csapatunk van, így ilyen helyzetben is nyerni kell, ahogy azt már számos alkalommal megtettük idén."

Gonzalo Higuain eltiltását csökkentették, így a csatár ott lehet majd a Roma elleni mérkőzesen.

"Ha az egyik kulcsfontosságú játékosom eltiltott lenne, akkor arra fektetném a hangsúlyt, hogy felhívjam a többiek figyelmét arra, hogy úgy is nyerni tudnak. Nem számít, hogy a Napoliban ott lesz-e Higuain, vagy sem, meg kell mutatnunk, hogy vagyunk olyan szinten, mint ők sőt, akár még magasabban is. Az lenne a gyengeség igazi jele, ha a helyünkön ülve abban reménykednénk, hogy eltiltott legyen Higuain. Sokkal jobb, ha egy olyan csapattal vesszük fel a harcot, amelyik a legjobb összeállításában lép majd pályára."

"Hogy beszéltem-e a nyáron a Napolival? Sok csapattal egyeztettem, de most erről felesleges beszélni. Az átigazolási pletykák általában a barátoktól indulnak és olyanokról szólnak, amiket csak Önök tudnak és amiket csak én tudok, pletykák a jövőről és a múltról. Most csak az számít, hogy júniusig itt vagyunk, a többi nem érdekes."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Napoli, Higuain