Spalletti: Nincs több alibi

Spalletti: Nincs több alibi

A Roma új szakvezetője a Verona elleni meccs előtt kijelentette, nincs több alibi a játékosok számára.

"Öröm Önöket újra látni."- kezdte mosolyogva a szakember.

"Azért jöttem vissza, mert tudom, hogy milyen csodálatos dolog itt dolgozni. Kell egy kis idő ahhoz, hogy hozzászokjak a változásokhoz, ezért úgy döntöttem, hogy itt alszom bent Trigoriában és így sokkal jobban megismerek mindent."

"Nagyon jók a benyomásaim az első edzésről és ezt erősítette meg a második és a harmadik is. A srácok nagyon koncentráltak és azt az akaratot láttam rajtunk, ami szerettem volna. Ez volt a legjobb üzenet, amit kaphattam."

"Néhányan természetesen szomorúak Garcia távozása miatt, ez teljesen normális, hiszen számos jó dolgot csinált itt és ért el rekordot. Itt kívánok Rudinak nagyon sok sikert a pályafutása során."

Garcia többször is jelezte, hogy szerinte erőnléti gondok vannak a csapatnál, azonban Spalletti szerint nincs erről szó.

"A jel, amit az agy küld a testnek, nagyon fontos. Mit mondjak a játékosoknak, ha újabb két hónapot vesztegetünk el azért, mert nincs elég üzemanyag a tartályban. Viccelünk? Nincs több alibi, különben azok az emberek, akik annyira szívélyesen fogadtak a repülőtéren fogják, és a fülemnél fogva fognak körbevinni a városon." Viszont van egy előnyöm, hogy én már tudom, hogy ez milyen itt Rómában.

"Örömmel jöttem ide vissza és nagyon könnyű döntés volt. Pallotta szenvedélyesen szereti a csapatot és a várost. A házában Roma melegítőben fogadott, ami igaz kicsit szoros volt rá, talán küldenem kellene neki egy újat. Ez annak a jele, hogy mindannyian öregszünk."

"Remélem, hogy azonnal az én Romámat láthatom majd, mert a többi csapat nagyon jó iramú focit játszik most. Kicsit le vagyunk maradva és nincs más lehetőségünk, de jól kell kezdeni és újra a tudásunknak megfelelően kell játszani. Holnap egy nagyon erős választ várok."

"Scudetto, vagy a harmadik hely? Meglátjuk miként telik az első hét. Azért jöttem vissza, mert a Romának az edzőjének lenni csodálatos dolog. Minden, ami azóta történt, hogy eljöttem, nem számít. Azért jöttem ide, mert a gyermekeim, akik különösen nagy Roma szurkolók, ők is arra kértek. Ők mind Rómában maradtak a feleségemmel, aki a négy éves kislányomról olyan képet küldött nekem, amin Roma sállal a nyakában látható."

Spalletti máris nagyobb változtatást csinált azzal, hogy Alessandro Florenzi nem a szélső védőkkel edzett, hanem a középpályásokkal.

"Hogy Florenzi egy 2-es, vagy 7-es számú játékos-e? Az én szemszögömből ő egy 3,5-es. Nagyon sok poszton láttam őt jól játszani, tehát nehéz lesz neki egyet kiválasztani, de a modern futballban már sokkal képlékenyebb csapatok és játékosok vannak."

"A Napoli, a Fiorentina, az Empoli és Ventura Torinója is remek focit játszik, az edzőik sokkal totálisabb futballon nevelkedtek, ahol nagyon sokat számít a csapategység. Van valami újdonság, sokkal rugalmasabb és ezzel sokkal közelebb kerültünk az európai futballhoz."

"Azért használtam régen a 4-2-3-1-et, mert azokkal a játékosokkal az működött a legjobban és nagyon gyorsan megtanulták. Nagyon sok szép dolgot megcsináltunk együtt és nagyon élveztem. Most egy kicsit mást fogunk csinálni és megpróbálom azt a lehető leggyorsabban működővé tenni. A csapatnak nyitottnak kell lennie arra, hogy befogadja az új ötleteket. Manapság a játék 90%-a a középpályán dől el, nekünk pedig remek középpályánk van. Mindenemet oda adtam Francesco Tottinak, talán még többet is. Ő volt az első, akivel találkoztam itt és megpróbáltam nem megzavarni a tehetségét. Előtte nem volt középcsatárom, de most van és ha választhattam volna, hogy ki legyen az, akkor Edin Dzekót választottam volna."

A Verona elleni keret: Lobont, Rudiger, Digne, Nainggolan, Castan, Dzeko, Totti, Salah, Falque, Pjanic, De Rossi, Vainqueur, Gyomber, Florenzi, Szczesny, De Sanctis, Emerson, Torosidis, Manolas, Sadiq.

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Luciano Spalletti, Serie A, Hellas Verona