Spalletti: Nincs meg a kellő határozottság

Spalletti: Nincs meg a kellő határozottság

Nehéz meccsre számít a Palermo ellen Luciano Spalletti, aki szerint a Romából hiányzik a kellő határozottság.

A Roma mestere számíthat Kevin Strootmanra annak ellenére, hogy a játékos kisebb sérülést szedett össze a holland válogatottban és emiatt Spalletti megjegyzést is tett a szövetségre.

"Kevin Strootman játékra alkalmas, egész héten edzett és ott van a keretben. Viszont majd mindenképpen figyelembe kell vennünk az állapotát."- kezdte a sajtótájékoztatót Spalletti.

"Bruno Peres és Diego Perotti folytatják a rehabilitációt, míg Thomas Vermaelennél vannak apró pozitív jelek. Antonio Rüdiger pedig a következő héttől a keret tagja lesz."

"Amennyiben sikerül nyernünk, akkor ez a forduló szerencsésen alakulhat számunkra, de a Palermo mindig veszélyes ellenfél. Látnunk kell, hogy mi az amire képesek vagyunk és mi az, amit néha nem tudunk megcsinálni."

"Maurizio Zamparinit sokat kritizálják, de az edzők kiválasztásában nagyon jó. Mindig ott van, ahol kell és sosem engedi, hogy az edzők elszálljanak, a földön tartja őket. Roberto De Zerbit is nagyon okosan választotta ki, hiszen nagyon szép jövő áll a szakember előtt."

A Roma sikeresen kezdte felépíteni az önbizalmát, amit a Európa liga legutóbbi fordulójában sikeresen le is rombolt a 3:3-as eredménnyel. Azt a tar mester is megerősíti, hogy a Romának nem megy az európai kupaporondon, hiszen az elmúlt 5 évben mindössze 4 győzelmet szereztek.

"A határozottság nem olyan, amit csak úgy meg lehet tanulni. Nagyon fontos az adott játékos személyisége. Vannak azok a játékosok, akik sosem adják fel, aztán vannak azok, akik csak ülnek a babérjaikon anélkül, hogy többet akarnának. A profi játékos minősége az, ami az eredményeket hozza."

"Teljesen érthetetlen a rossz védekezésünk az EL-ben, hiszen a bajnokságban nincs ilyen gondunk. Ez fájó, de előfordul, viszont akkor sem szabadna annak előfordulnia, hogy ne menjünk előre és ne törekedjünk a további gólok megszerzésére. Vannak bizonyos dolgok, amiken javítanunk kell, ha szeretnénk az európai kupaporondon maradni. Szeretnénk jól szerepelni és elérni azt, hogy Európa hozzászokjon ennek csodálatos városnak a látványához és az eredményeinkhez."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Palermo