Spalletti: Nem volt egyszerű semmilyen szempontból

Spalletti: Nem volt egyszerű semmilyen szempontból

A Roma 3:0-ra legyőzte a kiesőjelölt Palermo csapatát, azonban Spalletti szerint nem volt ennyire egyszerű a győzelem.

A csapat bebizonyította, hogy képes meccset nyerni olyan játékosokkal is, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak.

"Nem volt egyszerű a meccs. Minden játékosnak ki kell vennie a részét, hiszen lassan a szezon végéhez közeledünk. Az egész keretre szükségünk van."

Edin Dzeko csereként beállva is betalált, ennyire létfontosságú játékos?

"Dzeko nagyon jól szállt be a meccsbe, viszont még mindig érzi az elmúlt meccseket kicsit a lábában. Teljesen természetes, hogy aki csütörtökön játszott, az most nem volt teljesen friss."

Egy ideig úgy tűnt, hogy Francesco Totti is beállhat, végül ez nem valósult meg. Mi történt?

"Bemelegítés közben gondja akadt és jelezte, hogy fáj a háta, ezért inkább mégse állna be."

A második félidőre kicsit megkeverte a középpályát, talán mert Leandro Paredes nem volt elegendő a középpályára?

"A tervünk ezen az estén az volt, hogy Salah és El Shaarawy a széleket játsszák be, ők pedig onnan könnyedén centerezhetnek. Csinálhattuk volna jobban is. Leonak igen specifikus tudása van, de még mindig meg kell mutatnia, hogy hol képes a maximumot nyújtani."

"Nagyon kevés olyan játékos van, akinek ilyen lábai vannak, de amikor védekezni kell, akkor kicsit több területet kellene lefednie, mint amennyit sikerül."

Clement Grenier alternatívája lehet Nainggolannak?

"Az ő stílusa tökéletes a pálya középső részén, ahol az ellenfél középpályáját kell figyelni. Pontosan tudja, hogy mikor kell letámadni és elég ritkán adja el a labdát. Amikor pedig megkapja, akkor mindig valami nagyon hasznosat tesz vele."

A Roma 6 ponttal többet gyűjtött a szezon ezen szakaszában, mint tavaly, de a Juventus még így is sokkal vezet a csapat előtt.

"Mindig bízunk abban, hogy a Juve valamikor kisebb hullámvölgybe kerül, de tisztára olyanok, mint egy mozgó célpont - mindig teljesen más távolságra kerülnek. Mi elégedettek vagyunk azzal, amit eddig tettünk, ahogy talán a Napoli is. A Juve nagyon jó csapat és akárhányszor úgy tűnik, hogy nehézségeik vannak, mindig mélyen leásnak és megmutatják, hogy miért annyira sikeresek."

"Nekünk mindig a következő lépésre kell koncentrálnunk anélkül, hogy idegesítenénk magunkat a kitűzött céljaink miatt. Ha most jól szerepelsz, akkor megalapozod, hogy később is jól fogsz szerepelni."

Hallottuk, hogy Pallotta kritikusan nyilatkozott...

"Teljesen rendben volt az elnök nyilatkozata. Én irányítom a csapatot és én vagyok felelős azért, ami történik. Nem okoz gondot, hogy kritizált engem, akkor válaszolnék csak, ha a játékosokat kritizálta volna. A hotel előtt rengeteg szurkoló volt kint és nem ért semmiféle inzultus bennünket, nagyon meleg fogadtatásban volt részünk."

"Szeretném hozzátenni, hogy nagyon rossz látni a Palermót, hogy ennyire lecsúszott. Nagyon szép stadionjuk van és ha lenne még teteje is, akkor tökéletes lenne. A szurkolók hatalmasak voltak és a végén még meg is tapsoltak bennünket."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Palermo