Spalletti: Nem túl jó Roma

Spalletti: Nem túl jó Roma

Luciano Spalletti elismerte, hogy a Verona ellen nem nyújtott valami jó teljesítményt a csapat.

Spallettinek ez volt az első mérkőzése a Roma kispadján, miután hétközben átvette a csapat irányítását, azonban hiába szerezte meg Nainggolan a vezetést, végül Pazzini egyenlített és döntetlen lett a mérkőzés vége.

"Ez nem volt valami jó teljesítmény, de legalább megpróbálta a csapat."- kezdte aMediaset Premium-nak Spalletti.

"Volt számos gólszerzési lehetőségünk, amit nem sikerült kihasználni és ezt az eredményt elég nehéz elfogadni, viszont voltak apró pozitívumok. Láttam az akarást a srácokon és a végén nagyon csalódottak voltak. Megpróbálták azt csinálni, amit megbeszéltünk, de még nagyon sok tennivalónk van."

Edin Dzeko egymaga elég sok helyzetet kihagyott és a hazai publikumtól meg is kapta a füttyszót.

"Amikor egy nagy csapatnál játszot, amelyik éppen nehéz helyzetben van, akkor ezek még jobban kihangsúlyozódnak. Nagyon sok pénzt költöttünk Dzekóra és tudunk neki segíteni ebben a nehéz helyzetben."

"Sajnos az ellenfélnek volt 3-4 komoly kontrája, ami ha megfelelően határozottak lettünk volna, akkor nem történt volna meg. Miralem Pjanic nagyon jól ellátta a feladatát, de sajnos túl sokszor megelőzték, mert nem mozgott megfelelően. A középpályán elég sokszor elvesztettük a labdát és nem azért, mert a saját játékunkat akartuk játszani, hanem mert őrülten kontrázni akartunk. Nagyon sok a tennivalónk. A végén három védőnk volt, mert egy olyan csapat, mint a Roma, képesnek kell lennie változtatni és átállni egy teljesen más hozzáállásra."

"Ha el tudjuk érni, hogy a tudásunk érvényesüljön, akkor a fizikai állapot nem lesz annyira probléma. El kell érnünk, hogy az ellenfélnek sokkal többet kelljen dolgoznia, mint nekünk. Ehelyett a sok hiba még jobban kihangsúlyozza a problémákat, amikkel jelen pillanatban küszködünk."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Luciano Spalletti, Serie A, Hellas Verona