Spalletti: Nem nekünk fújt a bíró

Spalletti: Nem nekünk fújt a bíró

Luciano Spalletti szerint a Roma nem érdemelt vereséget a Fiorentina ellen és szerinte a gólt les miatt érvényteleníteni kellett volna.

Milan Badelj szerezte a találkozó egyetlen gólját, azonban a lövésnél Nikola Kalinic lesen volt és az ő felugrását követően talált utat a hálóba a labda.

"Jó meccs volt, két kitűnő csapat játszott, akik a tudásukhoz méltó játékot mutatottak be."- kezdte a tar mester a Mediaset Premium-nak.

"Amikor végre a meccs a kezünkben volt, akkor kellett volna sokkal határozottabbnak lenni és befejezni a lehetőségeinket. A Fiorentina játszotta a saját játékát, de mi sajnos a második félidőben túl könnyen elvesztettük a labdát és emiatt nem voltunk annyira hatékonyak és következetesek, mint az első félidőben."

"Kikaptunk, de a Roma profi játékosai megtették a tőlük telhetőt ezen az estén. Ki lehet kapni egy olyan jó csapat ellen, mint a Fiorentina."

Edin Dzeko tizenegyest reklamált a Nenad Tomovic-csal a tizenhatoson belül történt ütközését követően, majd Kalinic tartózkodott lesen Badelj góljánál és így Szczesny semmit nem látott a lövésből.

"Az több volt, mint sima kontakt, az rúgás volt már. Tizenegyest kellett volna adni annál az esetnél."

"Ami pedig a gólt illeti, a srácok beszéltek róla az öltözőben, mert mindenki lesnek látta. Mindannyian azt szeretnénk, ha a dolgok tárgyilagosak lennének és helyesek. Szczesny is megerősítette, hogy semmit nem látott a labdából, ezért kicsit arrébb kellett lépnie, így már nem érhette el a lövést."

"A játékosok azt mondták, hogy a játékvezető arra hivatkozott, hogy az egész nem számított, mert a játékos túl messze volt a gólvonaltól, vagy valami ilyesmit."

"Mindenesetre mi csak azzal tudunk foglalkozni, ami rajtunk múlik. Ez a vereség fájdalmas, mert a csapat nem érdemelt vereséget. Talán a döntetlen igazságos lett volna, de ezek az incidensek túlmutattak azon, ami valójában a pályán történt."

Dzeko most is kihagyott pár ziccert, így nem kizárt, hogy Spalletti visszatér majd a hamis 9-eshez.

"Az én szememben Edin nagyon jól végzi a dolgát és nekünk egy ilyen játékosra van szükségünk. A hamis 9-essel az a baj, hogy akkor mindig ugyanúgy kell játszanod. Edin egy igazi csatár, fizikálisan erős és technikás. Ilyen kell nekünk."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Fiorentina