Spalletti: Nem foglalkozunk az első meccsel

Spalletti: Nem foglalkozunk az első meccsel

Arra kéri játékosait Luciano Spalletti, hogy ne foglalkozzanak az első meccs eredményével.

"Az a legfontosabb, hogy a játékosok tisztában legyenek azzal, hogy csak az számít, amit a pályán mutatnak, minden azon múlik. Az első meccs eredménye nem kedvező számunkra, de nem szabad erre gondolni, mert ha csak arról beszélünk, hogy három gólt kell szereznünk, akkor minden nagyon nehéz lesz."- kezdte Spalletti a sajtótájékoztatót.

"A fociban sok dolog tud befolyásolni egy meccset, alapvető pszichológiai dolgok. Amennyiben sikerülne gólt szerezni, akkor a dolgok akár a mi kezünkre játszanának. De ha egyet szerzünk, akkor kell mégegy, viszont a Real van annyira jó, hogy az első meccs eredményének tudatában kiegyensúlyozott tud maradni."

Nem kizárt, hogy most kezdeni fog Edin Dzeko, aki a legutóbbi bajnokin csak a cserepadon kapott először szerepet.

"Nagyon jól végzi a munkáját. Van pár dolog, amiben már döntöttem és ez csak rajtam múlt, nem pedig a teljesítményén. A csapat jól játszott, tehát a döntésem nem volt teljesen rossz."

"Kicsit más a karakterisztikája, mint amire a legutóbbi meccseken szükségünk volt, viszont a Real Madrid előnyének tudatában ez lehet az a meccs, ahol segítségünkre lehet az a megközelítés, ahogy ő áll a meccsekhez."

"Egyetlen út létezik számára: megmutatni, hogy többre is képes. Elképzelhető, hogy kezdeni fog, mert nagyobb munka kell majd ahhoz, hogy a védelmük mögé kerüljünk, erre pedig Dzeko nagyon jó, mert ki tud harcolni bizonyos helyzeteket."

"Én a csapatomtól mindig a lehetetlent kérem és amikor ránézek a rendelkezésemre álló csapatomra, akkor úgy tűnik, hogy kérhetek többet. Aztán meglátjuk mi történik majd a meccsen, de már nem vagyunk annyira gyengék, hogy csak a vereségben gondolkodjunk és nem is lennék annak többet az edzője, aki így gondolkodik."

"Megpróbáljuk majd tartani a labdát, mert minél többet van a Madridnál, annál jobban lesz minden nehezebb. A Real majd alkalmazkodik a maga módján, de nekünk nem szabad csak azon gondolkodni, hogy mi alkalmazkodunk hozzájuk."

"Vagyunk annyira bátrak, hogy a saját játékunkat játszuk. Persze könnyű erről beszélni, de az edzéseken ezt hangsúlyoztuk és vannak olyan játékosaink, akik képesek megtartani a labdát."

"Ronaldónak nem csak az a feladata, hogy számolatlanul rúgja a gólokat, hiszen nagyon jó játékosról van szó. Viszont nekünk erőltetnünk kell valamit, mert az első meccs eredménye nem jó nekünk. A részletekben nem volt szerencsénk és azért jöttünk ide, hogy az előzőhöz hasonló meccset játsszunk. Igaz vesztettünk 2:0-ra az első meccsen, de hasonló játékot várok a csapattól, hiszen ott is voltak helyzeteink. Az ilyen helyzetekben a megfelelő hit és hozzáállás dönthet."

"Ami Balet illeti, ő is képes mindenre, nagyon nagy hasznára tud lenni a csapatának és a kontráknál is nagyon jó, ráadásul lábbal és fejjel is sokszor eredményes."

8 évvel ezelőtt az akkori Roma legyőzte a Realt a Bernabeuban, azonban Spalletti szerint annak a meccsnek semmi köze nincs a holnapihoz.

"Ez egy teljesen más helyzet. Örülök, hogy emlékeztetnek rá, de azóta nem sok játékos maradt. Az a csapat régóta együtt játszott, az a csapat hosszú ideje együtt volt, míg ez a csapat 9 meccse kezd összeállni és most sokkal jobban érdekel ez a mostani csapat."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Bajnokok Ligája