Spalletti nem érti, miért kritizálják De Boert

Spalletti nem érti, miért kritizálják De Boert

A Roma mestere nem érti a véget nem érő kritikákat az olasz média részéről Frank De Boert illetően.

"A csapatomat illetően csak Thomas Vermaelenre nem számíthatok, az ő állapotát a következő héten fogjuk megvizsgálni."- kezdte Spalletti.

"Holnap jól kell játszanunk, be kell bizonyítanunk, hogy jó csapat vagyunk. Mostanában jól mentek az edzések, az Astra ellen volt egy jó meccsünk az EL-ben, úgyhogy jó úton járunk. Arra a területre kell koncentrálnunk, ahol javulnunk kell és aztán foglalkozhatunk az ellenféllel."

"Az Inter erős csapat, ahogy a Roma is és ezt előbb, vagy utóbb be is fogják bizonyítani. Egyáltalán nem ismerem De Boert, de első pillantásra nagyon profinak és megbízhatónak tűnik. Ha egy olyan klub, mint az Inter őt választotta, akkor annak jó oka volt."

"Még csak most kezdte el a munkát és időt kell neki hagyni, annak pedig kimondottan örülök, hogy a médiával már volt pár kellemetlen csörtéje, mert az azt mutatja, hogy van tartása. A futballban vannak dolgok, amikhez idő kell, de az, hogy minden nap új sztorik látnak napvilágot, hát az nem segíti a projektet. Az egyik arról szól, hogy hasznavehetetlen vagy, a másik az ellenkezőjéről. Ez csak itt, Olaszországban fordulhat elő."

"Jobban szeretek olyan csapat ellen játszani, amelyik támad is ellenünk, mert ha jól csináljuk, akkor rengeteg megjátszható helyet találunk. Viszont néha ez akár félelmet is kelthet és minden a csapat gyorsaságán fog múlni és azon, hogy a meccs bizonyos fázisaiban mennyire állunk készen a feladatra."

"A csapatom kritikusai gyakran elfelejtenek néhány roppant fontos statisztikát, amit én nem látok sehol. Ez az egész az emberfogásról és a passz vonalak lefedéséről szól, minden olyanról, ami labda nélkül történik. Én például nem vagyok elégedett ezekkel az elemekkel, mert csapatként nem vagyunk kiegyensúlyozottak."

"Sosem hallottam senkit azért dicsérni Mohamed Salaht, amiért olyan sokszor támadja a védőket. Ebben Jose Callejon a legjobb, de Salah is nagyon jó."

Spallettitől megkérdezték, hogy volt-e valaha is esélye arra bármikor, hogy az Inter edzője legyen.

"Erről nem szeretek beszélni, mert én azokat a csapatokat edzettem, akik érdeklődtek irántam és ezzel elégedett vagyok."

 Azt egyelőre nem tudni, hogy Francesco Totti most is a kezdőben kap-e lehetőséget.

"Nem szeretnék egy olyan erős csapatnak, mint az Inter akkora előnyt adni, hogy elárulom a holnapi kezdőt. Ami Tottit illeti, júniusban még mindenki egy turnét akart minden stadionban, hogy méltóképpen búcsúzhasson, most pedig egy ilyen fontos meccsen azt akarják, hogy kezdő legyen."

"Ha megtaláljuk a helyes középutat, amit én is próbálok, akkor mindenre megtaláljuk a megoldást. Mindig mondtam, hogy nekem az a legfontosabb, hogy a csapat számára mi és ki a legjobb. Totti jól teljesített, ezért őt is számításba veszem."

"De tudják, van egy bizonyos kora, amit számításba kell venni. Mindenki azt feltételezi, hogy ez az utolsó szezonja, de senki nem mondta júniusban azt, amit én igen, hogy meglátjuk hogyan teljesít és kiértékeljük."

"Ha azt vennénk figyelembe, amiket önök sokszor leírtak, akkor már rég visszavonult volna."

Sokan úgy vélik, a Roma még mindig nagy mértékben függ Tottitól.

"Én csak annak örülök, ha a csapat fejlődik. Ha valami miatt aggódnom kell, akkor az a csapat maradék része. Például az Astra ellen Iturbe harcolt ki egy szabadot, amit aztán Totti végzett el, de erről sehol nem írtak. Más játékost nem is dicsérnek. Nagyon örülök Francescónak, és minél szebb megoldásokat csinál, annál boldogabb leszek."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Inter