Spalletti nehéz meccsre számít a Chievo ellen

Spalletti nehéz meccsre számít a Chievo ellen

A Stadio Bentegodiban lép pályára a Roma szombat délután és a Chievo elleni mérkőzés lesz az utolsó idegenbeli találkozója a csapatnak.

Előfordulhat, hogy a Juventus elleni győzelem után a koncentráció kicsit csökken?

"Nem, az én szemszögömből nem. Inkább arról lesz szó, hogy egy olyan csapattal állunk majd szemben, amelyik komoly problémákat okozhat nekünk. A Chievo már számtalanszor bebizonyította, hogy igen nehézzé tudta tenni a nagyobb csapatok életét. A csapatukon nagyon jól látszik, hogy mit akarnak játszani és a gyorsaságot, valamint a technikai tudást ötvözik a futballjukban. Ez a kockázat."

"Elmondtam a játékosoknak, hogy minden meccsünket meg kell nyernünk. Ami engem illet, még két meccset kell megnyerni ahhoz, ha a Napoli előtt akarunk végezni és a játékosoknak ehhez minden meccsen 100%-ot kell nyújtaniuk. Más lehetőség nincs, csak ez, ha fényes jövőt szeretnénk építeni. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a jelen is szép, mert a jövőt arra tudod felépíteni, amit ebben a szezonban elérsz."

Hisznek még a Scudettóban? Előfordulhat még csoda?

"Csak arra szabad gondolnunk, hogy most eljött a lehetőség arra, hogy újrajátsszuk a Porto elleni BL selejtező meccseket. A Chievo és a Genoa elleniek lesznek a két Porto meccs."

"A Juventus megnyeri a bajnokságot: ők a legjobbak, ezt bebizonyították és nemzetközi szinten is megkapták az elismerést. Számunkra ez viszont semmin nem változtat, ha szeretnénk csodát tenni, akkor ahhoz meg kell nyernünk ezt a két meccset, semmi mást nem kell tenni. Ugyanazt kell tennünk az első és a második helyért is."

"Én most csak a Chievo gyémánt formációjával foglalkozom. A kapuban megállítottak autogrammért a gyerekek és már majdnem Chievót és gyémánt jelent írtam rá a papírokra, annyira csak ez jár a fejemben."

"Szeretnénk a legelőkelőbb sorozatban részt venni, mert az egy csodálatos sorozat. Mindent beleadunk annak érdekében, hogy jövőre ott szerepelhessünk, de ehhez még két ellenfélen túl kell jutnunk és a holnapi nagyon kemény lesz."

Edin Dzeko játszani fog holnap?

"Igen, játékra alkalmas állapotban van."

A Juventus vasárnap a Crotone ellen játszik majd és az is előfordulhat, hogy mindössze 1 pont lesz a két csapat között a különbség. Amennyiben ennyire közel végez a Juventushoz a Roma, ez elégedettségre ad okot, vagy csalódás lesz?

"Amikor azon vagyunk, hogy elérjünk egy célt, akkor azt komolyan vesszük és egész szezonban így álltunk hozzá. Szerintem túlzás lenne csalódásnak nevezni a szezont. Persze volt pár rossz eredményünk a szezon során és lehet sajnálkozni azon, hogy nem tudtunk még jobban szerepelni azokon a meccseken, vagy abban az időszakban. De ezeket a sajnálkozásokat el kell hagynunk és legfőképpen azért, mert egy nagyon szép cél van most előttünk. Mindannyian ezt tartjuk szem előtt, ezt akarjuk elérni. Foggal-körömmel harcoltunk érte akkor is, amikor jobban ment és akkor is, amikor kevésbé, de most már nem akarjuk elszalasztani a lehetőséget."

Mi lesz Tottival ezen a két utolsó meccsen?

"Totti a csapatunk tagja, az egyik legfontosabb játékosunk, egy legenda. Eddig is ez volt és ezután is ez lesz. Ő a Romát képviseli: akármikor a Romára nézel, akkor azt látod, hogy mindenek előtt ott van Totti, a focista. Viszont nekem akkor is úgy kell vele bánnom, mint egy játékossal és ha tisztességes akarok lenni és helyesen szeretnék cselekedni, akkor olyan döntéseket kell hoznom, amikről tudom, hogy nem mindig helyénvalóak. Sajnálom, de én továbbra is az alapján fogok dönteni, hogy mi a legjobb a Romának, hogy megpróbáljuk megnyerni a két utolsó meccsünket."

Nem bosszantja, hogy rengeteg edző neve szóba kerül a Roma kispadjával?

"Szerintem ez tökéletesen normális, hiszen olyan nevekről van szó, akik tapasztalt szakemberek és máshol már nyertek valamit, azaz jó az ajánló levelük a Roma kispadjára."

"Nekünk viszont annyi a dolgunk, hogy a Roma jobb jövője érdekében dolgozzunk és itt az emberek már megmutatták, hogy a munkájukat jól végzik és például olyan embereket sikerült a klubhoz csábítani, mint Monchi. Ez is azt mutatja, hogy a legjobbat akarják a Romának, amihez ez is jó üzenet."

"Amennyiben mások szeretnének a helyemben lenni, az azt jelenti, hogy nekem jobbnak kell lennem náluk. Attól nem leszel jobb, ha a többiek szintjét csökkented, el kell fogadni a kihívást és venni kell az akadályt."

Jól a nevét az Inter kispadjával kapcsolatban hallani?

"Amennyiben most bárki, én, vagy akármelyik játékos ma aláírna egy szerződést, azon ugyanaz lenne leírva: Chievo, Chievo. Most csak ez számít."

"Mindenkit most csak az érdekel, hogy miként védekezzünk a Chievo gyors csatárai ellen. Az ellenfél térfelén nagyon gyér a labdabirtoklási arányuk, viszont a statisztikák szerint hihetetlen gyorsan képesek ott teremni. Az egyik legtöbbet lesreállított csapatról van szó, de nagyon jól a második labdát illetően. Mindenképpen képesnek kell lennünk arra, hogy megöljük a játékukat és gyengítsük az erősségüket."

"Nem szabad azon gondolkodnunk, hogy ki lesz az Inter, vagy a Roma edzője, csak a Chievo gyémánt alakzata fontos most. Én csak erről akarok beszélni."

Hogyan lehet azt a problémát megoldani, hogy a kisebb csapatok ellen ne veszítsen pontokat a Roma? Már 2008-ban is megtörtént a csapattal...

"Megnyertük a négy meccsünket akkor a milánói csapatok ellen? Nem. Szóval amíg bizonyos helyenek elvesztettünk pontokat, addig máshol nyertünk. Nézzék meg a Crotonét: hirtelen egy szikrától megtáltosodtak, csapattá váltak és a szurkolók is segítik őket."

"Nem szabad csak azokkal a meccsekkel foglalkozni, amiket elvesztettél, a nyertesekkel is foglalkozni kell. A múltkori meccsig sosem nyertem például a Juventus ellen, csak egyszer a kupában. Ebben a szezonban voltak szép eredményeink, ez a csapat mindent beleadott."

"Voltak persze olyan meccsek és eredmények, amik bántóak voltak és rossz eredménnyel zárultak, de holnap az összes bosszúságot törölhetjük."

Mire lenne képes akkor, ha a Roma bajnok lenne idén?

"Tegyék fel nekem ezt a kérdést a következő héten."

Milyen lelkiállapotban ül le a vezetőséggel a jövőjéről egyeztetni?

"Ami engem illet, a jövőre vonatkozó tervünk attól függ, hogy holnap nyerünk-e."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Chievo